İslam dininde koruyup kollamak, yardım etmek , iyilik yapmak ve bunun benzeri bir sürü düzgün davranış var temelinde. Kimse burada İslam dinini kötülemiyor size veya genele karşı. Konu sahibi yuce gonullulukle bir cocuga el uzatmayı dusunmus. sizinkisi faiz haram ama islami bankalarda katılım payı alayım muhabbeti gibi. yol aynı yol ismi degisik. siz davranısın guzelligine odaklanmayıp heves baltalıyorsunuz kanımca.
Heves baltalamak değil. Bu yola girdin mi geri dönüşü çok zor. Müslüman olan kişi için ciddi sıkıntılar var. Miras, mahremiyet vs. maalesef bunlara riayet edilmiyor. Bunlara riayet edilerek velayet altına alınarak buluğ çağını bitirene kadar bakabilir. Buluğ çağına eriştikten sonra erkek çocuğu anne dediği kadına, kız çocuğu ise baba dediği adama mahrem olur. Aynı evde yaşamaları uygun olmaz. İslam'da bence, bana göre yoktur. Hükümler fıkıh kitaplarında müçtehid alimler tarafından kaleme alınmıştır. Nasıl ki yargıtay'ın emsal teşkil eden hükümleri üzerine mahkemelerin söz hakkı yoksa bunda da bana göre şöyledir böyledir (ben yaptım oldu) dendiği zaman meşru olmamaktadır. Araştırın.