Mesajımı iyi anlamanızı rica ediyorum.
Biz kimseyi
yalan olan bir şeye inandırmaya çalışmıyoruz;
doğru olan neyse onu yazıyoruz. Burada
90dan fazla yetkili var, onları kandıracak değiliz.
Görevi devam edenler de, görevi bitenler de çok iyi bilir ki biz her zaman kimseyi ayırmayın, herkese eşit davranın, empati kurun, kimsenin hakkına girmeyin diyerek moderatöre görevi veriyoruz.
Eğer
yanlışım varsa, eski veya yeni fark etmez, herhangi bir yetkili çıkıp
yalan söylüyorsunuz diyebilir. Çünkü işlemi gerçekleştiren moderatörleri de sürekli uyarıyoruz. Ara ara hatalar oluyor, fakat bunlar
kasıtlı değil.
Öncelikle tüm kullanıcılarımıza küçük bir
bilgi notu paylaşmak isterim.
Marka Koruma Sistemindeki özel şikayet kategorisini 3 gün önce tamamen kaldırdık.
Artık tüm şikayet konuları, üyelik grubuna bakılmaksızın
normal şikayet kategorisinde açılıyor ve
tüm üyeler tarafından görülebiliyor.
Bu sistem;
VISA, PayTR vb. büyük kurumsal firmalar adına açılan, çoğu zaman anlamsız, gereksiz, tehdit, küfür ve hakaret içeren şikayetlerin, herkes tarafından görünmeden önce arka planda çözümlenebilmesi amacıyla oluşturulmuştu.
Ancak bazı kişilerin bu durumu
suistimal ettiğini gördüğümüz için, kendi aramızda yaptığımız istişare sonrası
tamamen kaldırma kararı aldık.
4 defa kurumsal plus tarafından mağdur edildim ve dolandırıldım. - trade hakkımda aldığım hizmetten memnun olmadığımı belirttim, sildiler. -trade amacı memnuniyet ama ben kullanamıyorum.
yaşadıklarımı ve düşüncelerimi yorumlara yazdım sildiler. Bide yasalarla forum kurallarını örneklendirmeyin, siz devlet misiniz?
Kısacası parayı veren düdüğü çalar.
Kurumsal PLUS ya da Kurumsal üyelik ile ticaret puanlarının hiçbir alakası yok. Bunu kabul etmediğiniz sürece, konuyu doğru şekilde anlamanız gerçekten çok zor.
Üyelik grubu ne olursa olsun ister normal üye, ister Silver üye ister Kurumsal üye tüm forum kuralları herkes için aynı oranda geçerlidir.
İnsanların fikirlerini değiştirmek kolay değil; bir şeye inandıysa, çoğu zaman o inancı sürdürmeye devam ediyor. Biz de tek tek cevap yazmaktan yorulduk.
Yine de herkesin görebilmesi için defalarca yazdığımız konuyu tekrar açıklayayım:
R10 neden trade sistemini kullanıyor?
Bir kullanıcı mağdur edildiğinde
olumsuz ticaret puanı verebiliyor. Firma ya da kişi, bu olumsuz puanı kaldırabilmek için
iadeyi yapmak veya
mağduriyeti gidermek zorunda. Amaç mağduriyetin giderilmesi veya iadenin yapılması.
Moderatörler işlem yaparken üyeliğin türüne bakmaz.
Normal üye de olsanız, kurumsal üye de olsanız, tek kriter şudur:
- İade yapıldı mı?
- Mağduriyet giderildi mi?
Eğer bu şartlar yerine geldiyse
olumsuz ticaret puanı kaldırılır. Yerine gelmediyse
kaldırılmaz. Buna rağmen, iade yapılmadığı veya mağduriyet giderilmediği hâlde olumsuz puan kaldırılırsa, bu
moderasyon hatasıdır ve
derhal konu açmanız gerekir.