alprnanl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar, motosikletim var kuryelik için herşey uygun çantasının işli olmasından tutun p1* belgesine kadar hepsi tam boş vaktimde çok şunu düşünüyorum bi online market kursam hem üründen kâr elde etsem hemde getirme ücretinden tutarmı sizce bu iş fikri?
Bölgesel olacak 7,8 mahalleyi kapsayacak, broşür vs. Bastırılıp dağıtılsa birazda sosyal medya reklamları felan ne dersiniz olurmu?
Hocam selamlar. Bu gibi işlerin 1 numaralı zorluğu kullanıcıya uygulama indirtmek. Rakiplerinizden ayrılan bir özelliğiniz olmadığı sürece kim neden girip sizin uygulamanızı indirsin onun üzerine düşünün. Rekabetin aşırı yoğun olduğu ve rakiplerin Türkiye'nin en büyük şirketlerinden birkaçı olduğunu unutmayın. Olmayacak iş yok, üzerine yeterince direnç gösterilebilen her girişim başarılı olabilir, mesele onu sürdürebilecek dirayete sahip olabilmek. Bu dirayet de elbette ki gelir üzerinden şekilleniyor. Online bir market kurulumu yaptığınızı varsayın. Bir depo gerekecek, depoda çeşitli ürünlerden belirli sayıda bulundurmak gerekecek. Sipariş geldikçe gidip bir yerden alıp götüreyim deseniz olmaz, çünkü hem zaman kaybedersiniz hem de kullanıcılara pahalıya ürün satmış olursunuz. E pahalıya satarsanız kim neden sizden ürün alsın.
Bence şöyle ilerlenebilir;
1- Mevcut markaların yapmadığı bir işlem bulunur, bir fark yaratılarak piyasaya çıkılır.
2- Kuryelerin veya müşterilerin sık sık şikayet ettiği bir durum tespit edilir, çözüm üretilir.
Kapital'de sıfırdan bi sorun çözerek ya da bir ihtiyacı karşılayarak ortaya çıkmadığınız her durumda elinizde kalan tek şey dayanma gücüdür. Bunu büyük markalar yeni pazarlara girdiğinde yaparlar, birkaç yıl zararına çalışırlar ama sonra piyasayı ele geçirirler. Sizin birkaç yıl zararına çalışacak, bu süreçte de reklam/pazarlamaya para akıtacak bir durumunuz yoksa Kanlı Okyanuslarda hayatta kalamazsınız. Girişimcilikte az sermaye ile başarılı olmanın yegane yolu Blue Ocean'dır. Başarılar diliyorum, umarım bir gün buralarda "OĞLUM BAŞARDIM LAN" şeklinde açtığınız bir konuyla karşılaşırız. Sevgiler.