Merhaba, 19 yaşımdayım. Yarın bir lojistik şirketinin aktarma merkezinde işe başlayacağım. Bana tavsiyeleriniz var mı? İyi akşamlar cümleten.
Zamanında git (mümkünse 1015 dakika önce orada ol).
Ekip arkadaşlarını gözlemle, işi nasıl yaptıklarını öğren.
İlk başta daha yavaş ama doğru çalışmak, hızlı ama hatalı çalışmaktan iyidir.
Bilmediğin şeyi sormaktan çekinme. Yanlış yaparım endişesi yerine net bilgi al.
Güler yüzlü ve saygılı ol, ekip uyumu bu işlerde çok önemli.Yaptığın hataları şeflerine söylemekten asla çekinme. Bu senin farkındalığın ve kendini göstermek istemen , işi ciddiye alman adına olumlu iz bıraktırır.
Hem ofis hem de saha içerisin de görev verilirse kullandıkları proğramı iyi öğren. Bu senin geleceğine yatırım olacak. SAP sistemi kullanırlar genel de karmaşıktır ama sağlamdır alıştın mı tadından yenmez. Palet parçalama 2. el kaliteye dönüştürme gibi zor işlemleri ve sorumlulukları vardır. Kantar olayları hesaplama vs bilmiyorum ne olarak görev yapacağını. Sistemsel olarak aklına takılan veya cevabını bulamadığın bir olayla karşılaşırsan bana danışabilirsin. Maaşı az bulursan da istifa etmekten asla vazgeçme. Zamanın da sevkiyat sorumluluğu yapmış biri olarak tecrübelerimi aktardım. Yeni işin hayırlı uğurlu olsun biraz da akışına bırak...