amrdvn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar. Babamların kaldığı köye fiber gelmiş. Millenicom da aktif olarak vdsl kullanıyordu. Ekipler vdsl hattının kaldırılacağını Sadece fiber olacağını söylemişler. Babamıda dün arayıp fiber dönüşüm için millenicom dan aramışlar aynı paketin fiber versiyonuyla 12 ay daha taahhüt yapmışlar ve bugün küçük kutu(adını unuttum) ile fiber modem getirmişler bağlantısını yapmışlar. Benimde aklıma takılanlar var.

1- fiber döşenen yerde vdsl altyapısı tamamen kaldırılıyor mu yoksa boşuna babamlar fiberemi geçmiş oldu.
2- fiber modemde internet ışığı hala kırmızı internete girmiyor. Ama eski modemde vdsl ile internete hala çıkılıyor. Sanırım aktivasyon daha gerçekleşmediği içindir diye düşünüyorum. Yanlışmıyım? Aktivasyon sonrası fiber internetğ gelir, vdsl kapanır heralde.

3.gelen fiber modem kiralık olarak duracakmış. Bunu iade edip kendimiz fiber modem alıp kullanamazmıyız. Müşteri hizmetlerini aradıklarında yasal olarak mümkün değil mecburen bu modemi kiralık olarak kullanmak zorundasınız gibi birşeyler söylemişler. Bana saçma geldi ama fiberde işlemler farklı mı oluyor bilmiyorum o yüzden fikir almak istedim yarın konuşmadan önce.

Şimdiden teşekkürler herkese
Millenicom mu fiber döşemiş hocam yoksa Türk Telekom mu bana göre TT dir eğer TT ise TT kendi hattı üzerinden diğer firmalara hizmet vericek anlamına geliyor böyle durum varsa bende direk TT üzerinden fiber hizmet alacağıma değer firmalar üzerinden hizmet almayı tercih ederim örneğin Türknet