Merhaba son zamanlarda eğitim satışlarından canı yananlar çok fazla oluyor. Bu durumda açılan şikayet konularıyla ilgili de bir sorun var. Eğitim satanlar genelde kurumsal plus alıyor. Bu durumda açıla şikayet konuları görünmediği için çözülene kadar yeni mağdurlar doğuyor. Ancak eğitim konularında yazan "xx durumda iade" neticesinde bu şikayetler genelde çözüme kavuşuyor ve üye ya iade yaparak ya da iade şartlarından dolayı ceza almadan forumda satışlara devam ediyor. Ancak sonuç olarak insanların emeklerini zamanlarını en önemlisi de umutlarını çalıyor. Trade de çözüm olmuyor çünkü genelde ilk alındığında eğitim alındı diye trade veriliyor devamında verilmiyor. Sonra şikayet konusu açılıp çözülünce -trade verildiyse bile o da kaldırılıyor.
Bu durumda normal üye olsa insanlar eğitim alacakken arama bölümüne kişinin adını yazarak konularına bakar şikayet konusu görürse ona göre alır veya almaz. Ancak Kurumsal Plus'ların şikayetleri çözümlenerek kapandığı için kimse görmüyor bu durumda da alışveriş yapacak üyeler bilgisiz kalıyor.
ÖNERİM: Kurumsal Pluslar için ufak bir düzenleme getirilmeli. Konular marka karalanmaması için görünmüyor tamam ancak mesela xx den fazla hakkında şikayet olan kurumsal üyelerin profilinde bu ibare yer almalı belli bir sayıdan sonra. Örneğin 5 den daha fazla hakkında şikayet konusu olan kişiyle ilgili profilinde "Hakkında 6 Adet şikayet konusu açıldı" yazabilir. Bu durumda konular görünmese bile giren kişiler hakkında olumlu olumsuz bir sonuç verebilir. Ancak bu sadece belli bir sayının üzerinde şikayet konusu olanlar için yapılmalı sürekli iade gerçekleştirilerek şikayet konuları çözümlenebilir ancak bu durumda oluşan mağduriyetler için kısmi bir çözüm olabilir diye düşünüyorum. Hatta hangi konuyla ilgili şikayetlerin açıldığı da ufak olarak yazabilir veya linki olur üstüne gelince "xx konu ile ilgili 6 şikayet" gibi.