Selam olsun,
İlk bölümü kaçıran ve bunu dert eden varsa :
https://www.r10.net/off-topic/451899...dunyalari.html
Biz ilkinin devamı olan ikinci bölüme başlayalım..
Bu küçük insanlar genel olarak manipülasyon üzerine yaşadıklarından yani bilgi ve kültür seviyeleri bilgi üzerine tartışma yapamayacağından sadece tek bir şeye odaklanır.
Nedir o?
Sizin değerlerinizi kaşıyarak sizi tahrik etmek ve bozmak üzerine elbette.
Bununla murat ettiği sonuç sizin sakin ve bilgi dolu anlatımınızı sonlandırıp sizi kişisel tartışmalara çekip kendi küçük dünyasında avantaj sağlamaktır.
Bilgi, birikim, kültür, eğitim ya da bilimsel düzeyde sizinle tartışma şansı olmadığından çeşitli manipülasyon teknikleriyle sizinle baş edebileceği yere çekmek tik gibi olmuştur.
Bu küçük dünyaya düşmediniz, peki o zaman ne olacak?
Gizli silah işte o an ortaya çıkıyor.
Sizi eğer ki kendi küçük dünyasına çekemiyorsa bu sefer toplumun genelinde hassas olan konularda size ithamlarda bulunmaya başlar, sizi bu değerlere saygısızlıkla suçlar.
Madem seni küçültemedim o zaman ben kendimi böyle büyütürüm şeklinde düşünerekten. (Düşünerekten kasıt içgüdüsel.)
Büyük büyük cümleler kurduğu konuda bilgisiz, eğitimsiz ve yetersiz olduğunu fark ettiği an sizi kendi küçük dünyasına çekemiyorsa durum şöyle devam ediyor.
Konu ne olursa olsun bu temel değişmiyor, cümleleri değişebilir ama aynı temel üzerinedir.
Dine mi karşısın? Devlete mi karşısın? Allah'a inansan böyle demezdin! Her Müslüman bilir ki... Bu millet kendine düşmanlık edenleri unutmaz...
Yani bahsettiğiniz konunun önemi yok bu ya da bunları ima edecek tonlarda değişik toplum ve milletin damarlarını gıdıklamaya başlarlar.
Böyle yazınca neresi küçük bu dünyanın, bu insanın işi çözmüş diye düşünebilirsiniz, ben yazarken o sorgulamayı yaptım şahsen.
Küçüklüklerinin nedeni ancak kendilerine eş kıratta olan kitle üzerinde etkileri ve değerleri olur.
Yani değeri bilinçsizce gösteren insanlardan...
Bu insanların bu küçük oyunlarının farkında olanlar ise sadece bakıp yine bir başkası adına utanıp hayatına devam eder.
Bir başka konuda 10 yıl sonra küçük insan ile bunu fark eden insanın hangi noktalarda olacaklarını yazacağım.
Kim okuyor? Neden yazıyorsun?
Ne önemi var, yazdım işte.