Çok önemli bir konu hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum.
Son günlerde flash üretimi için iletişim kuran bir çok forumdan arkadaş oldu.
Teknik konularda bir çoğuna yardımcı olduk bir çoğuna üretim desteği sağladık. Fakat bu konuyu açmamın asıl sebebi geçtiğimiz günlerde aldığım bir mesaj.
Burayı çok dikkatli okuyun kimsenin zor durumda kalmasını istemiyorum en azından bu forumda olan kullanıcılar bu bilgiyi edinerek hareket etsin.
Arkadaşın biri forumdan mesaj attı flash token konularıma denk gelmiş. Kendisi bir satıcı ile görüştüğünü ve satıcının orjinal trc20 ağında usdt kontratıyla aynı olan tokeni test olarak 5 adet attığını ve cüzdanındada 5milyon adet oldugunu idda etmiş.
Bunun üzerine TXID kodu isteyip işlemi incelemek istedim.
Gerçekten cüzdanına
5 USDT gönderilmiş ve gelen USDT bire bir orjinal Tether

Bunun flash değil orjinal tether oldugunu ve göndericinin cüzdanında 50 adet olduğunu söyledim.
Arkadaş bana o cüzdana ise başka cüzdanından göndermişler hocam asıl cüzdanları o ama ondan atmıyorlar dedi.
Gönderici cüzdanı incelediğimde gerçekten
5m adet USDT oldugunu gördüm

şimdi işin bomba kısmı şurası;
Bazı kripto borsaları transfer yaptığınızda sadece cüzdan adresi olarak gönderen adres gösterir mesela binanceden trust cüzdanınıza usdt atarsanız
Binance Hot Wallet yazar çünkü binance scan ağında tanımlanmış bir borsadır fakat sonradan çıkmış veya scan ağında tanıtılmamış bir kripto borsası örneğin
KCEX ten atarsanız Kcex Hot Wallet değil direk bildiğimiz cüzdan adresi çıkar.
İşin aslı ise bu arkadaşı dolandırmaya kalkışan şahıs bir borsadan cüzdanına atıyor cüzzi adeti ve bu cüzzi adet benim dier cüzdanımdan geldi testi bu cüzdandan atıyoruz diyorlar. Borsanın havuz miktarı olan 5m doları kendi cüzdanları gibi tanıtıp dolandırmaya çalışıyor ve bunada aynalama yöntemi kullandık diyorlar

Aslında aynalama olayı bambaşka birşey ama işte akıllarınca bi kılıf bulmuşlar
Unutmayın ki
birebir orjinal kontratla ürün basılmaz zaten o kontrat başka tokene aittir.
2. si ise tron ağında USDT ismi ile ürün basamazsınız anında flag yersiniz. Hatta bsc ağındada deneyin token ismi yerine scana ERC20 oturur yani şüpheli tag yapıştırılır.
Bu tür oyunlara ve tuzaklara düşmeyin. Evet bu işte ciddi paralar dönüyor ama her ciddi paranın döndüğü yerde *********** topluluğu oluşur ben mümkün oldukça forumdaşlarımı bu konularda bilgilendirmeye çalışıyorum umarım faydalı olur.
Whatsap üzeri sürekli bildiğim konu olursa bilgimi paylaşır yardımcı olurum ulaşabilirsiniz.