carlito adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aktif olarak yüksek lisans yapıyorum, yenilikçilik ve girişimcilik dalında 1 yıl boyunca güz ve bahar dönemi olarak 4'er ders aldım, hafta içi dersler oluyordu, ama meb gibi ya da devlet memuru yüksek lisans öğrencilerine dersi veren hocalar insiyatif gösterip devamsızlıklarına bakmıyorlardı. Müsaitlikte yanına gidilip ders hakkında ve işleyişi hakkında bilgi alıyorlar ders saati ve günü dışında sizde o şekilde ricada bulanabilirsiniz. Yardımcı olacaklarını düşünüyorum
SDR1035 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba hocam. Toplamda 5-6 dersiniz oluyor. Hocaya bağlı olarak çoğu uzaktan oluyor. Ders hocasına durumu açıklarsanız anlayış ile karşılayacaktır.
KupeliHoca adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ders sayısı bölümünüze göre değişir. Hangi dersleri alacağınızı danışman hocanız ile belirleyeceksiniz. Danışmanınız olur verirse ve derslerin günleri değişik ise kendinize göre program yaparsınız.

Plan yapsanız da dersler o gün yapılacak diye bir kural yok. Derslerin işleneceği günler ve saatler hocalara göre değişir. Dersin hocası ile konuşursanız dersin olacağı günlere tüm sınıf olarak karar verebilirsiniz ama öncelik yine hocanın boş gününe verilecektir. Dönem içinde zaten o dersin günü, saati bol bol değişecektir. Sık sık WP grubunu kontrol etmeniz gerekecek.

Tezinizin konusunu şimdiden hocanız ile belirleyin ve okumalarınızı literatür taramalarınızı yapın. Tezin iskeletini oluşturup önemli gördüğünüz yerleri bir docx dosyasına yapıştırın. Tez aşamasında size büyük faydası olacak. Daha ayrıntılı bilgi isterseniz konunuzu belirledikten sonra size bu adımı anlatabilirim.

Derslere mümkün mertebe devam edin, devamsızlık yapmamak ders aşamasını sıkıntısız atlatacağınızın garantisidir. Ders ortalamaları da önemli, çoğu doktora programında yüksek lisans ortalaması ön koşuldur.
vigivan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yüksek lisanstan bu dönem mezun oldum tezli. Tamamen hocaların inisiyatifinde bana kalırsa. Kimisi bu konuda çok takılmıyor kimisi çok takılıyordu. Benim derslerim akşamdı haftada 2 veya 3 gün gidiyordum.
hetrx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güncel durumdan haber değilim fakat geçen seneye kadar haftada 1 gün ders oluyordu. Geri kalan tez süreci danışmanınla iletişimine göre değişiyor.

Çok sağolun hocalarım az çok bilgi sahibi oldum kafam rahatladı yıne ilerde danışacağım sizlerle İnşallah sağolun varolun