Ne yapayım 15e bağcılar gettosunda bodrum katta mı yaşayayım? arabayı boşverip lanet minibüslerde mi sürüneyim? Kafede çay içmek yerine termosta mı taşıyayım? Asgari ücretin 4 katını kazanıp gerçekten şu kadarcık iyi bir yaşamı hak etmiyor muyuz? bak sana yalan söylemiyorum şov da yapmıyorum, tatile bile gidecek bütçemiz çıkmadı, allahtan arabamız var günü birlik sağa sola gidip geliyoruz. Yazık günah insanımıza şu hayatı sunanlara.
Sence bu başlık insani yaşam standartlarını belirleme üzerine mi? Temel düzey geçinmek nasıl mümkün olabilir bu paraya diye konuşuyoruz, sen arabadan site aidatından falan bahsediyorsun.
Daha geçen hafta İstanbul'dan taşındım, 55-60K civarı alıyordum, terfi almam söz konusuydu. Terfi aldıktan 1 ay sonrada şirketin ara zammıyla birlikte muhtemelen 80-85 bin civarı kazanacaktım ama aldığımız kiraya ona-buna gidiyordu. Azıcık insana yaraşır yaşamaya yaklaşmaya kalksan yetmiyor hiçbir şey, bunun biz de farkındayız.
Ama başlığın temeli bu rakamlara, asgari ücrete nasıl geçinebiliyor insanlar? Benim aklım yetmiyor, bunu irdeleyelim, bizden çok daha düşük rakamlara çalışanları. Senin maaşını, araç taksitlerini değil.