Hem iOS hem Androdi, hem Windows hem Mac sahibi olan biri olarak hepsini kullanmamda çeşitli sebeplerim var.
iOS ve Macos cihazları genelde verimli çalışma ortamı sağlaması tamamen ekosistem olarak bütün cihazların eş zamanlı çalışmasından dolayı kullanıyorum. Birde diğer sebebide hem telefon hem bilgisayar olarak cihazların Android ve Windows cihazlara göre değerini daha uzun yıllar koruyor olması. Ayrıca evde bir 2014 MacBook Pro cihazım var, bu cihaz artık işlemcisi eskidiği için performansı yetersiz kalıyor yoksa cihaz takır takır çalışıyor. Keza iPhone 6 cihazımıda çok uzun yıllar kullandım. Ana cihazlarım bu yüzden Apple.
Windows ve Android cihazlarımın olma sebebide çoğu mesleki uygulamanın iOS ve Macos cihazlarda olmaması. Örneğin robot programlama için kullandığım WorkVisual sadece Windows tabanlı. Geçen gün bir OBD aldım, sadece Android desteği var.
Aslında bu cihazların yerine göre hangisinin kullanılması gerektiği değişiyor. En azından benim çevremdeki çoğu kişi cihazları bu şekilde kullanıyor.
Ama sizin kastettiğiniz kitle muhtemelen elinde sırf elma logosu gözüksün diye 60.000₺ harcayan kitle muhtemelen. Bu baya saçma, en azından genç yaşta olup ailesine aldıranlar için bu şekilde. Ama kişi çalışıyordur hiç bir işine yaramayacağı halde 100.000₺ telefona veriyordur, bu kendisini ilgilendirir bunun bir sebebi olmasına hiç gerek yok.
Farklı bir perspektir olarak Samsung Galaxy S25 256GB versiyonda 60.000₺, aynı durum bu cihaz işi olmadan alan insanlar içinde geçerli.
Asıl problem aslında gayet dünyanın bir çok yerine can sıkıntısına alınabilecek bu cihazların ülkemizde mantıksız miktarlara satılıyor olmasıdır.