Eğitim almak istememin sebebi nerden başlayacağımı bilememek. İçerik nasıl üretilir bunu bilmemek.
Burda hedef aman dur hemen para kazanayım değil aslında. He olurda ciddi düşünürsem tabikide bunu hedefleyeceğim ama şuan sadece başlamak istiyorum ve nereden başlayacağımı bilmiyorum.
Yanlış yorum yaptıysam affedin. Ufak bir gözgezdirdim sadece şahsi olarak iyi övdüğünüz için böyle bir izlenim yaratmış olabilir kusura bakmayın.
Evet intette çok fazla bilgi var ve işin içinde olmayan birisi olarak bunlar çok karmaşık geliyor. İçerikleri toplayıp derleyip sıralamak bile benim için iyi bir iş şuanda.
Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Nasıl başlayacağımı nasıl içerik üreteceğimi bilmiyorum. Bu konuda yol gösterip fikir sunacak varsa çok memnun olurum.
Şu an piyasada satılan çoğu eğitim yapay zeka ile içerik üretmeyle alakalı. Ya animasyonu ya seslendirmesi yapay zeka oluyor. Nasıl başlayacağınızı bilmiyorsanız bile forumda konu açarak veya chatgpt'ye sorarak çok kolay bilgi edinebilirsiniz. Bu forumda konuyu açtığınız kategorinin adı bile YouTube Acemi. Hiçbir şey bilmeyenler için oluşturulmuş bir kategori. Ben editlemeyi sıfırdan chatgpt'ye sorarak veya ufak tefek konuları youtube'da aratarak öğrendim. Sadece bir defa çok övülen ve çok büyük kazanç elde edebileceğimi vaat eden bir eğitimi satın aldım bin pişman oldum. Hizmeti satan kişi parayı alana kadar ilgiliydi parayı ödedikten sonra ne mesajlara erken dönüyordu ne ilgili bir şekilde cevap veriyordu. Açıkça da söyleyebilirim eğitimi beş para etmezdi. Temel editleme ve görüntüleri nereden elde edebileceğimi anlatıyordu.
Size çok açık söylüyorum. Evet kazanç elde etmeyi herkes ister. Orada size gösterilen yok bir ayda 10 asgari ücret kazandım yok 1 ayda 2000 dolar kazandım gibi şeyler sizi cezbediyor olabilir. YouTube'da bu kadar kazanmak kesinlikle mümkün. Fakat bunlar herkes için geçerli değil. Yukarıda bir arkadaşın söylediği gibi 100 kişi kanal açar bir kişi kazanır. İnsan sormaz mı madem bu kadar kazanıyorsun neden 3. 4. kanalı açıp kazancını katlamıyorsun? Ben bile ürettiğim içerik ile ilgili 2. kanalımı açtım 2 günde 500 abone ve 120 saat izlenme kastım. Gidip de bu video içeriğim hakkında çok rahat eğitim yapıp satabilirdim ama rekabet olmasın diye yapmıyorum. Açıkça da söyleyeyim ne zaman bu yayılmaya başlar artık kazançlar düşer o zaman eğitim yapıp satabilirim

Ben de video üretiyorum kazanıyorum başkasına eğitim satmak benim zararıma olmaz diyenlere de inanmayın. Ben bu forumda eğitim alıp o eğitim hakkında kendi eğitim setini satmaya çalışan adam bile gördüm. Umarım her şey açıklayıcı olmuştur. İyi forumlar.