Hocam hala anlamıyorsunuz hala parayla yapılacak şeylerden bahsediyorsunuz. Ayda 30k ile ailesi de olmayan tek başına geçinmeye çalışan ve atıyorum 33 yaşında olan birisinin yerine empati kurmanızı istiyorum. Bu adam nasıl parasını biriktirecek nasıl yatırım yapacak? Giderlerden sonra gelen parayla yatırım yapsa yıl sonu 100k'yı bile görmez. Hala şu kadar milyona arsa aldım falan diyorsunuz. Bahsettiğim adam sadece 1 milyonu görmek için kaç yılını heba edecek onu düşünün diyorum ben size. Bir de ben size şu şu şekilde bir adam nasıl yapsın diyorum siz bana kendi hikayenizi anlatıyorsunuz hocam bahsettiğim insanla siz çok farklı insanlarsınız kendinizden örnek vermeyin sadece empati kurun.
hocam siz anlamıyorsunuz vaktiyle sizden daha kötüydüm
yeni ev yapmıştık 0 tl var evlendim. bir fabrikada günde 12 saat vardiyalı çalışıyordum
hemen kardeşten borç aldım gittiö bir kursa kayıt oldum.. (iş güvenliği) daha sonuç belli olmadan (sınav sonucu çıkmadan) işlere başvurdum, 1 işe girdim hatta görüşmede patron ya sınavı geçemezsen diye sordu (1 ay var) ben de o zaman işten çıkarırsınız sonucun iyi olacağına eminim dedim. ( 70 gerekiyordu 100 üzerinden) 1 ay sonra sınav sonucuna bakmadan patron attı biligileri 85 almıştım. artık 12 saat vardiyalı değil 8 saat yönetici olarak çalışıyordum, eğitim 3 ay sürmüş sınav içinde ankaraya gitmiştim. borç parayla
6 ay sonra eşimi üniversiteye gönderdim işte..
siz şimdi diyorsunuz ki 33 yaşında 30k kazanıyorum
senin yaşında bekar olup o maaşı alsaydım 2-3 seneye ev alırdım
1 eş 2 çocuk o paraya aile geçindiriyorum ben
ne yapacaksınız, sigara içiyorsan bırak, içki içiyorsan bırak
dandik bilgisayar varsa sat
gir düzgün bir laptop al, otur başına 3-4k para verip bir yapay zeka ürünü al (ne olduğunu söylemeyeceğim kendim yapıyorum şuan, bununla araba alacağım) film dizi izleyeceğine yapay zeka peomptları üzerinde konuş
yine yapay zeka ile konuş bunlaro.. normal insaların vizyonu düşüktür
sonra 3-4 yt kanalı aç 1 tanesi iş yapacak (yapay zeka sana en iyi kategorileri bulacak. ama sadece onunla konuş diğerleri ile konuşırsan sana saçma sapan öğüt verecekler)
bu yz kanalonda gelen paraya dokunma
onu borsaya at unut o parayı (tabi borsa yatırım fonlarını öğren) 2-3 yıl içinde yoksa kendine ev al, varsa 1 tane daha al
yol bu