yunnux adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İphone ülkemizde maalesef lüks bir cep telefonu. Parası olan için sorun değil,ama asgari ücret yada ona yakın ücret alırken iphone satın alıp kullanmak kişinin bilinçsiz bir insan olduğunu kanıtlar bana göre. Kısaca aptal da diyebiliriz. Öyle adamlar çok piyasada. Heryere borcu vardır ama elinden iphone ayağından nike eksik olmaz.
İlkokulda,ortaokulda,lisede çocukluktan itibaren finansal eğitim de verilmeli kesinlikle. Hayatının en önemli aracı olan "para" konusunda bizde verilen eğitim "0" SIFIR.
insanlar aptal olabilirler o konuda bir şey diyemem ancak düz 20-30bin maaşla çalışan bir insanın bu devirde ev-araba alma imkanı yok. insanlar da diyorlar ki bari sürekli olan telefonum iyi olsun da iyi hissedeyim. bunu anlamıyorsunuz, parası olan bir insan bu dediğimi anlayamaz. tabi borcu harcı varken bunu yapması doğru değil ona katılıyorum. ben de a50 kullanıyorum iphone kullanmıyorum ama romantiklik yapıp yetiyor falan demeyeceğim sms uygulamasını bazen açarken kasan telefondan adam olmaz