Tam stabil çalışması
Diğer marka telefonların 90 lik kamerasının iPhone de 20 lik kamerası ile eş değer olması
Virüs girmemesi, bankacılık uygulamaları için en çok tercih edilen
Diğer marka cihazı aldığın gibi satarsan fiyatı düşer ama iPhone de düşmez altın gibi.
Ses kalitesi de iyidir.
Var da var yani.
2 hafta önce androidden iosa geçiş yaparak iphone 16 pro aldım. Ben de çok araştırdım, kıyasladım vs. Hatta chat gpt ye bile sordum

O da samsung s25 almamı önermişti ama yine de iphone aldım. Niye mi? Aslında 4 saebebi var;
1- Marka değeri. Apple hem müşteri memnuniyeti açısından hem de marka değeri olarak rakiplerinin ilerisinde.
2- Güvenlik. Kripto ve forexde al sat yapıyorum ve yatırımlarım var. Açıkcası apple bana güvende hissetiriyor. Korsan yazılım bulaşma riskini daha az görüyorum.
3- Prestij. Savunma sanayi sektöründe çalışıyorum ve etrafımda ki hemen herkes apple ürünleri kullanıyor

4- Değer kaybının muadillerine göre çok az olması. Bu da telefonu yenilerken özellikle rakiplerinin ikinci el fiyatları diplerdeyken apple ın çok daha iyi fiyat etmesi bir avantaj oluyor.
Son madde hariç diğerleri pek elle tutabilir birşey değil bence. Herkes güvenlik güvenlik diyip duruyor fakat bilinçli bir kullanıcı commodore 64 bile kullansa virüs bulaştırmaz ona zaten.