Sizin üstünüze vazife değil böyle şeyler yapmak. İzni olan insanlar kendileri toplamalı. Polis Teşkilatı kurumu da bu tarz olayların üzerine gitme konusunu daha ciddiye almalı. Takiben, ne ortada mağdur kalır, ne de mağdur eden.

Sorunun temeline inerseniz de devlet karşıtı olursunuz. Çünkü sorunun temeli ne mağdura, ne mağdur edene, ne de Polis Teşkilatına dayanıyor. En basitinden, 10 tane diploması olan bakan yardımcısı, e-imzalı diploma skandalından sonra 4 diplomasını sildi. Bu adam oraya nasıl geldi? E-imza skandalı yaşanan bir yerde, valilik izni olmadan yardım toplamak çocuk oyuncağıdır.

Kısaca, sizin kendi çapınızda yapabileceğiniz şey, bu yardım toplayan ve gerçekte kötü niyetli olanlarla, yardım vaadi ile buluşursunuz. %100 kötü niyetli olduğuna eminseniz, öldüresiye döversiniz. Ancak, eğer olurda o kişi gerçekten yardım topluyor çıkarsa, %100 sorumlu siz olursunuz.

Herkes kötüyü ayıklamak ister. Sizin burada kötü niyetle para toplamayacağınızın bir garantisi yok. Polis olmayı boşverin, emniyet amiri, emniyet müdürü olsanız yapamazsınız. Devlettir bunları düzeltmesi gereken.