Gnoxis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba bozum içi yapıyorum dün birisi yazdı mobil ödeme 200 küsür tl cocuklarım aç dedi ben gittim bir miktar para yolladım sonra sabah yazdı dün bez aldım yiyecek birşey almam lazım yine atarmısın tarzı vs vs ayın 10 unda öderim diyor ne yapayım sizce bu suistimal değil de ne ? Hayır üzülüyorum da ben mi cok safım diyorum bazen.
zamanında bende oyleydim. isin ilginci fazla samimi olmadıgım insanlara karsi da oyleydim. sürekli düşünür vicdanda yapardım . ama su var siz iyilik yaptıgınızı dusundugunuzde karsı taraf cabalamayi birakiyor cunku sorununu siz cozmus oluyorsunuz. her dertte ayri bir aglama metodu ile yaniniza gelip sizi koparacagini biliyor. ornek olarak part time 2 3 gun calismak yerine sizi bildigi için biraz aglasam yeter diyor. yani iyilik yaptiginizi dusunurken karsi tarafi hazıra alıskın hale getiriyorsunuz. sürekli bu dongunun içine girdiginizde de sizin sanki görevinizmis gibi oluyor. Dolayısıyla gereğinden fazla yardım Haşa Allah 'ın işine karışmak gibi oluyor. yardım ettigin kişiye müsibeti veriyor anlasın diye sen ona mudahale edince o musibet sana donuyor sen dersini almış oluyorsun. kısacası KENDİNE İYİLİK YAP VE HERKESE İYİLİK YAPMAYI BIRAK. iyilik yapmayı bırak derkende yardımın surekli halini birak. atiyorum aylik 1000 tl buna 500 tl buna vereyim kafası rahatlasın olarak dusunme. yardımlarını minimize et yardım ettigin kişi kendi çabasıyla kurtulsun. ornek olarak iş görüşmesi ayarla iş görüşmesine gitmesi için 200 tl taksi parası ver. kendi emegiyle cabalasın. hem sana maddi zararı olmaz hem yaptıgın iyiligin kiymeti bilinir. oteki türlü her ay 1000 tl yollasan 10 sene boyunca . yeter artik kessen karşı taraf der ki ' şerefsiize bak paramı vermedi' insanları kendine alıştırma yani. herkesin kendi emegi ölçüsünde yardım et. göreceksin ki sen emek sarfetmediklerini istediginde bazilari yardım etmeni istemeyecek bile cogunluk hazır para derdinde