Hiç şöyle düşündünüz mü?
Kızlara çocukken temizlik yapmayı gençken yemek yapmayı öğretiyorlar, erkeklere çocukken futbol oynamayı, gençken (suç olmasına rağmen) araba sürmeyi öğretiyorlar. Sonrada kadınlar, erkekler yemek yapamıyor diye, erkeklerde kadınlar araba süremiyor diye sızlanıyor. İlk önce çocukları yetiştirmeyi doğal olarak toplumun yapısını değiştirmeyi öğrensek.
Ayrıca iyi araba kullanan kadınların çoğu ekonomik özgürlüğüne sahip, kötü kullananların ise tam tersi. Yıllar önce kaza yapıldığında, arabadaki kadın elleri kanlı indi ve ''beni dövecek'' diye ağlamaya başladı. Bu kazada paniklemesi kadının suçu değil.
1930'lu yıllarda ingilterede kocaların karılarını satması yasalken, türkiyede bize hakları verilmeye başlanmıştı. 2025'e geldiğimizde böyle bir konuya yorum yapıyorum. İlerde ne olacağını da söyleyim, yıllar sonra ''Kadınlar, tek başına sokağa çıkmalı mı sizce?'' yada '' Kadınlar, pencereli bir odada kalmalı mı sizce?'' diye konular açılır. Kadınların, erkeklerden daha kötü sürdüğünü kabul ediyorum, ama sebeplerden birini en başta söyledim, tüm suç kadınlara yüklenemez.
(bu arada anaerkil yada feminist bir yorum yapacak olsaydım çok başka şeyler derdim, bu sadece sosyolojik yorumum.)
Çözüm yolunuz keşke kadınların haklarını kısıtlamak, arabistandan farkımızı azaltmak yerine daha özgürlükçü birşey olsaydı.