Eğer inşaat elektriğiyse normalden daha fazla ödersiniz.
Sizi çok rahatsız ediyorsa konuşup anlaşmayı deneyin. Ancak sonuç olumlu dahi olsa; bunun sonrasını daha iyi düşünmek lazım. Taşınmak da bir maliyet. Hem maddi anlamda hem emek yönünden hemde eşyaların yıpranması yönünden.
Sanki kafaya takmadan işe olumlu yönünden bakmak; maddi anlamda daha avantajlı olur gibi.
Eğer komşularınız aklı başında insanlarsa çok sıkıntı yaşamazsınız. Herkes ihtiyacı kadar kullanır; evden çıkan helallik ister gider.
Eğer değilse; o zaman 3'ü 5 ödersiniz. Nasıl olsa ortak diye biri suyu açar biri elektrikli soba yakar.
Bunun tespiti kolay aslında. Şuan oturan kişilere kaç geldiğini sorun. Size uyarsa çok dert etmeyin. Uymazsa o zaman alternatif üretmeye çalışın.
Bu işler hemen çözülüp hallolacak işler değil. Hele daha yeni başlandıysa uzun sürer. Aslında çok uzun sürecek bir yanı da yok ama bu genellikle böyle olur. Dairelerin ayrı elektrik kullanması tam olarak iskanla alakalı değil ama buna da kafa yormaya gerek yok. Sizin çözeceğiniz işler değil. Mülk sahibinin daha doğrusu müteahhitin halletmesi gerekiyor. Onunlada mülk sahibi muhatap olur. İskan olmadan elektrik su vs. açılabilir. Bunlara bir etkisi yok. Aksi halde inşaatlar elektriksiz ne yapacak.
Daha tasinmadim bi kac eksik var hafta sonuna bitircegini soyledi sanirim p.tesi sali nakliyeci ile anlasilip gecerim.. kafaya takilan ust dairelerden su akitmasi varmis galiba. Bi komsuya denk geldim o dedi baskasina sordum sadece elektrik sorun dedi. Genel olarak sorunlu bina muteahitin parasi yok elindeki ile binayi gelistirmeye calisiyor.