Merhaba,

Türk Telekom ile 2 yıllık taahhütlü bir internet sözleşmem bulunmakta. Sözleşmeye göre alabileceğim maksimum hız 100 Mbps olup, bu kapsamda uzun süredir ortalama 75-80 Mbps hız alıyordum ve herhangi bir sorun yaşamıyordum.
Ancak 15.07.2025 tarihinden itibaren alabildiğim maksimum hız 35 Mbps seviyelerine düştü. Bu ciddi hız kaybı nedeniyle BTK üzerinden şikayette bulundum. Şikayetim sonucunda 680 TL olan faturamda yalnızca 50 TL indirim yapıldı.
Türk Telekom ile yaptığım görüşmelerde, bölgemde altyapı/kablo çalışmaları olduğu ve bu nedenle Ağustos ayı sonuna kadar 35-40 Mbps'den fazla hız alamayacağım bildirildi. Bu da yaklaşık %60 oranında bir hizmet kaybı anlamına geliyor.

Yaşadığım bu ciddi hız düşüşüne rağmen sadece 50 TL indirim yapılması, ayıplı hizmet karşısında yetersiz bir çözüm gibi görünüyor. Bu nedenle sözleşmeyi cayma bedeli ödemeden feshetmek istediğimde, tarafıma 3.600 TL cayma bedeli çıkarıldı. Ayrıca, müşteri temsilcisi tarafından bu sorunun 90 gün içinde çözülmemesi durumunda ancak ücretsiz fesih hakkımın doğacağı bilgisi verildi.
BTK üzerinden açtığım şikayetler sürekli kapatılıyor. Dün gece itibarıyla bir yenisini daha oluşturdum ve aynı zamanda bir "Heyet Şikayeti" başvurusu da yaptım.
Bu süreçte ne yapmam gerektiği konusunda bilgi sahibi olanların desteğine ihtiyacım var. Yardımcı olabilir misiniz?