Merhaba arkadaşlar,

Geçtiğimiz gün bir müşterimin sitesinde yaşadığım ve çözüme ulaştırdığım bir sorunu paylaşmak istedim. Belki aynı durumu yaşayanlara faydası olur.
Sorun şuydu:
WordPress admin paneline giriş yapmaya çalıştığımda ekran tamamen beyaz kalıyordu. Ne bir hata, ne bir uyarı… Tamamen boş.
İlk başta cache sorunu ya da tarayıcıyla alakalı bir şey sandım ama farklı cihaz ve tarayıcılarda da aynı durum vardı.
İzlediğim çözüm adımlarını sıralıyorum:

1. Hata Gösterimini Aktif Ettim
wp-config.php dosyasına aşağıdaki satırları ekledim ya da düzenledim:
php
define( 'WP_DEBUG', true );
define( 'WP_DEBUG_DISPLAY', true );
Böylece beyaz ekran yerine varsa PHP hatalarını görebilecektim. Bu adımı yaptıktan sonra tekrar admin paneli açtığımda bir eklentiye ait "fatal error" mesajı ekranda belirdi.

2. Problemli Eklentiyi Devre Dışı Bıraktım
wp-content/plugins klasörüne FTP ile girip, sorun çıkaran eklentinin klasör adını değiştirdim. (örneğin plugin-adi → plugin-adi-disabled)
Sayfayı yenilediğimde panel açıldı, sorun çözülmüştü. Bu noktada eklenti uyumsuzluğu ya da bozuk dosya durumu vardı.

3. (Opsiyonel) Tüm Eklentileri Devre Dışı Bırakma Yöntemi
Eğer hangi eklentinin sorunlu olduğunu göremiyorsanız, tüm eklentileri geçici olarak devre dışı bırakabilirsiniz:
plugins klasörünün adını geçici olarak plugins-disabled yapın.
Site açılırsa, tek tek eklenti klasörlerini geri ekleyerek sorumlu olanı tespit edebilirsiniz.

4. Temayı Kontrol Ettim (İkinci Olası Sebep)
Eğer eklentilerle çözülmezse tema kaynaklı bir hata da olabilir. Bu durumda wp-content/themes klasöründen varsayılan bir temayı (örneğin twentytwentyfour) aktif ederek test edebilirsiniz.
sql
UPDATE wp_options SET option_value = 'twentytwentyfour' WHERE option_name = 'template';
(phpMyAdmin üzerinden çalıştırabilirsiniz.)