Fonangeles, fonbulucu gibi paya dayalı kitlesel yatırım alacağınız platformlarda, öncelikli olarak anonim şirket olmanız istenir. Çünkü yatırımcılarınıza vereceğiniz hisseler takasbank güvencesi altına alınır. Genellikle aldığınız yatırım üzerinden firma bir komisyon kesintisi uygular. Aldığınız yatırımı da kafanıza göre harcamayın diye genellikle yönetim kurulunuza ve/veya CFO olarak bu firmalar tarafından bir yönetici atanır. Firmalar oluşturduğunuz kampanyanın başarılı olması için reklam yaparlar ancak başarı sağlamanız için sizlerinde kampanya için reklam yapmanız beklenir. %70 fonlamanın altında kaldığınız takdirde fonlama başarısız sayılır ve ödeme yapan yatırımcılara para iadesi yapılır. Size önerim, bu tür bir adım atmadan önce bir kuluçka merkezine girmeniz. Burada sizleri adım adım yönlendirecek ücretsiz danışmanlar mevcut. Önerim ise, istanbul ticaret odasının kuluçka merkezi olan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) Fulya yerleşkesi olacaktır. Neredeyse başvuran her girişimi en azından kamp programına dahil ederler. Projenizin seviyesine göre ön kuluçka veya kuluçka programlarına yerleştirilirsiniz. Bunun size bir diğer avantajı ise, başarılı olmuş veya yolu bilen daha üst düzey girişimler ve girişimcilerle tanışmanızdır.
%99.99 olsa bile toplanan fon iade edilir. Kampanya boyunca çıkılan tutar neyse onun toplanması veya üstüne çıkılması gerekmektedir.
Bir platformda %78 fonlanan ama kampanya kapanışı fonlanamadı olan örnek;