Dostlar merhaba.
13 Pro Max cihazım vardı. Ben bunun sesi az geliyor diye diş fırçasıyla fırçaladım. Sonra telefon şarj almamaya başladı.
Arkadaşlar size yemin billah ediyorum belki 20 belki 30 yer gezdim. Sözde meşhur, kurumsal FPPro bile sözde telefonu temizledi, "Abi soket bozulmuş, değişim gerek" diye fiyat verdiler. 3 ila 5 bin arasında. İstisnasız hepsi soket bozulmuş dedi.
Ben de yeni cihaz alıp telefonu satışa koydum hatta konusunu da dün açtım:
https://www.r10.net/ikinci-el/452108...x-satista.html
Bugün de dedim bir telefoncu gezeyim onlar ne veriyor diye merak ettim. Mahalle arası bir telefoncuya girdim böyle böyle telefon var soket bozuk fırçalarken bozdum ederi nedir diye. Adam "Soket tamirine ne kadar fiyat aldın yaptırıp satsaydın." dedi. Ben de " 3-5 arası fiyat çıkardılar." dedim. Dur sen bir dedi aldı güzel bir hava pompası içine güzelce tuttu. Sonra ince telle soketi kurcaladı içinden kurumuş diş macununu çıkardı. Telefon yemin ediyorum düzeldi arkadaşlar. Gözlerime inanamadım. Dedim abi ben 20 yer gezdim ya soket bozuk diye. ASen gittikten sonra benim yaptığımın aynısını yapıp ertesi gün "Yeni soket taktık gel al" diyeceklerdi dedi. Sesli bir şekilde güzel dileklerimi sundum onlara 😊 Ardından adama abi borcum ne? dedim. 200 versen yeter dedi 500 bırakıp çıktım.
İşin özü telefonunuzla alakalı bir sorun yaşadığınızda ben gibi "Burası kurumsal yer yaaaa" diye salak yerine koyulmadan önce gerekirse semt semt telefoncu gezin. Devir öyle bir devir ki işni namusuyla yapan adam oranı belki 20'de belki 30'da bir.