Hocam yanlış anlamayın ama bizim insanımızda risk analizi konusu çok başlangıç seviyesinde. Kimisi bana kalkıp yarım milyon soru sorar ufacık bir alışveriş için. Elin 100% kötü niyetli adamına 2 muhabbet üstü hemen para gönderir. Neden? Çünkü ben "kendimi garantiye almam lazım" diyen insanları zerre kadar umursamıyorum. Garanti bakan insanlara da hemen kimlik vb atıyorlar.
Ya bu ülkede e-devlet verileri sızıyor, e-imza kopyalanıyor, sahte kimlikler her yerde, kullanılan diplomaların %60'ı sahte, ve bir kısmı ameliyat dahi yapan doktorlardan oluşuyor. Bizim kafamıza takılan kimlik göstermek mi?
En basitinden noter ile anlaşma yaptığında hukuki bağlayıcılığı olduğunu sananlar var. Noter devlet değil ki, aracı. Yani, sizin verdiğiniz belgeler sahteyse, noter bu gerçek mi diye inceleyen kurum değil. Noter dediğiniz kurum bile "belgeyi ben gördüm" kaşesi vuruyor, belgenin gerçekliğine şahidim demiyor. Gerçeklik şahidi apostildir ve her dökümana vurulmaz.
Çok geçmiş olsun. Mutlaka savcılığına gidin. Eğer uluslararası bir şey var ise ve birden fazla kişi mağdur ise, savcılık kanalında dosyaların birleştirilmesini rica edin. Meblağ ve mağdur sayısı arttığında MLAT imzalanan ülkelerden biriyse, hızla çözüm sağlanır. Diğer türlü zor olur.