Merhaba değerli forum üyeleri, 18 yaşındayım ve bu sene yabancı öğrenci sınavına girdim.
Kabul mektubu aldığım ve gitmeyi düşündüğüm okullar ve bölümleri:
Trakya Üniversitesi - Bilgisayar Mühendisliği
İzmir Bakırçay Üniversitesi - Yönetim Bilişim Sistemleri
Bahçeşehir Üniversitesi - Dijital Oyun Tasarımı (%85 Burs)

2019 yılından beri yazılım ve teknoloji dünyasına meraklıyım, node ve python hakkında bilgi sahibiyim. Bu yüzden içerisinde programlama olmayan hiçbir bölümü tercih etmeyeceğim, sevdiğim işi yapmak birinci önceliğim. Ama tercihler hakkında kafam çok karışık. YKS'de sırasına göre yerleşiyorsun, ama benim içinde olduğum yerleştirme sistemi merkezi olmadığı için hangi okuldan kabul alırsan ona gidiyorsun. Kabul almana rağmen gitmemen durumunda tekrar tercih yapamıyorsun aynı üniversiteye. Riske girip istanbul üniversitesi bilgisayar bilimleri bölümüne yaptığım başvurunun sonuçlanmasınıda bekleme ihtimalim var ama kabul mektubu alamam durumunda ortada kalacağım. Bahçeşehir DOT çok cazip geliyor, senelik 1.200.000 TL olan bir okula ortalama 180.000 TL ödeyeceğim ama bu durum beni zorlayabilir çünkü büyükçekmecede yaşıyorum evime üniversite çok uzak, konaklama masrafım olacak aynı zamanda yaşam masrafımda var. Üniversiteden sonra bir işte çalışmam gerekecek ama bu durumda akademik başarıya ne kadar odaklanabilirim bilmiyorum.. Çalışmaktan gocunan bir insan değilim, çalışırım çalışmasına ama okulu okumaya kendimi geliştirmeye zamanım yeter mi bilmiyorum.

Dipnot: Baban parayı versin bahçeşehiri kaçırma sakın gibi söylemlerde bulunmayın lütfen. Ailemin maddi durumu iyi olsaydı bu konuyu açmamıştım zaten. Bahçeşehire gittiğim zaman her türlü bir işte çalışmak zorunda kalacağım.

Kafam kısacası çooook karışık