Merhabalar,
Uzun süredir sektörde yer alan birisi olarak sonunda beni de yurtdışı firmalara kaçırmayı başardılar.
Yerel firmaları desteklemem ve hız konusunda takıntım sebebiyle bugüne kadar her zaman Türkiye'de yer alan hosting firmaları ile çalıştım.
Sektörde denemediğim firma kalmamıştır. Hosting önemli bir etken olduğundan dolayı asla cebimden kısmadım.
İhtiyacım 10 birimse 200 birimlik cihazlar ile iş yaptım. Fakat Türkiye'nin en büyük firmasında bile saçma sapan sorunlarla karşılaştıktan sonra artık yabancı firmalara geçmek durumunda kaldım.
- Güncel donanımlara hitap eden firma sayısı oldukça az. Teknolojiyi yakalamak istesek bile o kâr paylarını düşürmemek için buna hiçbir firma müsaade edemiyor!
- Sunucu kiralamak istiyoruz. Tarihi eser cihazları karşımıza çıkartıp gerçekten anlamsız fiyatlarla sunuyorlar.
- Fiyatlandırmaya yüksek olması sebebiyle yerel katkı diyelim diyoruz. Döviz bazlı ödeme istiyorlar (!)
- Piyasa sabit değil diye döviz ödeme alıyorlar ama yeni açtıkları konularda bile yine tarihi eser ikinci el cihaz aramaya devam ediyorlar...
- Teknik desteğe 3 ayda 1 ihtiyaç duyuyoruz onda da her zaman kendileri haklı (!)
Benzer birçok sorunun 20 yıldır birikmesi sebebiyle artık Türkiye lokasyon da iş yapmayı asla düşünmeyeceğim.
2005 yılında olsak mecburduk bir nebze fakat artık CDN sistemleri o kadar gelişti ki hız takıntımı görmezden gelmeme sebep olabiliyorlar.
Yazıda bahsettiğim elbette genellemedir. İşini halen hakkıyla yapmaya çalışanlar vardır. Fakat onlarda saldırılardan dolayı ne yapsın artık. Altyapı belli, insanlarımız belli.
2-3 hafta önce
@Elazığlı168; sağ olsun, çok güzel bir sunucuyu beraber kiraladık. Seçim konusunda yardım ettiği gibi optimize olarak da hazır şekilde teslim etti. Buradan ekstra teşekkür etmiş olayım. Aldığımdan beri maşallah tık demedi cihaz.
Reboot atıyorum 1 dakikada tekrar tüm bileşenler ve servisler aktif oluyor. Saldırı oluyor, farkında bile olmuyorum. Sayfa hızları, sunucu yanıt süresi vb. birçok şey istediğim kıvamda.
Firmalarımızdan tek ricam artık piyasadaki tarihi eserleri başlangıç seviyesi olarak satın. Biraz teknolojiyi yakalayın.