Merhaba hocam, eğer yeterli bir puana sahipsen, bilgisayar mühendisliği ve yazılım mühendisliği gibi bir bölüme yerleşebiliyorsan beklemeni önermem. Eğer boğaziçi, odtü, koç vb. köklü üniversitelerde okumadığın sürece durum pek değişmeyecek.

Ek olarak Elazığ'da özellikle yazılım mühendisliği bölümünün iyi olduğunu duydum. Ne kadar doğuda da yaşıyor olsan Malatya büyük bir şehir. Anadolu'da gideceğin şehirler belki köy gibi bile gelebilir.

Ben İstanbul'da yaşıyorum Karabük Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum. Kardeşim de şu an Bartın'da okuyor.
Şehirler sıradan, üniversiteler orta seviye ama nerede olursan ol okul eğitimin ile bir yere varmayacaksın, bu bilince sahip olur kişisel gelişimine önem verirsen yolun hep açık olur.

4 yıldır aktif olarak kurumsal bir şekilde sektörde çalışıyorum. Sektörün kötülüğü başka bir boyut ama bu dönemsel yaşanabilecek şeyler, sektör değil ülke kötü durumda maalesef. Profiline bakınca da yüksek referanslı aslında çevre yapmış, sosyal ve bolca proje yapmaya meyilli birisi olarak değerlendirebilirim seni kendimce. İngilizcen yoksa okurken kesinlikle dilini geliştirmeni ve projeler yapmanı öneririm.

Neticede sadece şehir için çok beklemek sağlıklı olmayabilir.
Nereye gidersen git ortamın arkadaşların olacak. 2 tane güzel arkadaş sana şehri güzel hale getirecek.