Üniversite yıllarını kendini geliştirerek geçireceksen oku, geçirmeyeceksen mezuna bırak.
Şöyle düşünelim şuanda bir yazılım şirketinde işe alım departmanından sorumluyuz elimizde 4 aday var hangisini alırız hadi tartışalım:
İyi bir üniversite, yüksek tecrübe,
Kötü bir üniversite, yüksek tecrübe,
İyi bir üniversite, sıfır tecrübe,
Kötü üniversite, sıfır tecrübe.
Hangisini alıyoruz? Tabiki en mantıklı olan ilk yazdığımı alıyoruz, ilk yazdığımdaki gibi nitelikli insan sayısı sence kaçtır?
Çoğunluğu derse kafasını gömmüş kendini geliştirme, internette araştırma yapıp bir şeyler öğrenme hakkında sıfır bilgiye sahip olacaklardır. Hadi senin döneminden mezun olacak kişilerde bu orana taş çatlasın 2% diyelim.
Sense bu yaşında bu forumdaysan bence senin için bir avantajdır, kimse bu şu üniversiten mezun olmuş, şu bu üniversiteden mezun olmuş demez. Bu çocuk bunu bunu bunu biliyor, bu projelerde işimize yarayabilir daha önce şu projeleri kodlamış belki faaliyete geçirmiş diye düşünür.
Umarım demek istediklerimi tam olarak açıklamışımdır, zira bu duruma en yakından tanıklık ediyorum ablam iyi bir üniversiteden yazılım mühendisliği mezunu, bense alaylıyım. Şuan kendisi iş arıyor onun aksineyse benim tarafımda işler beni arıyor.
Hakkında umarım en hayırlı kararı verirsin dostum