Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
Adını vermek istemiyorum ama kovboy kafasında bir meşhur burger firmasına dondurma için tasarım yapıyordum, İlk akla gelen internette popüler olan bir tarz seçip yapmaya başladım sonuç çok güzel oldu uçan meyveler, dönen süt ve dondurmalar renkler yazılar vs gerçekten modern ve albenisi olan bir tasarım oldu alternatif olarak da bir kovboy kasabasına tahta zemin yapıp ürünleri üstüne koydum yanlarına da meyve koydum basit bir tasarım, Sırf alternatif olsun diye yaptım biraz da diğer tasarımı patlatıyordu... neyse sunduk ve müşteri tereddüt bile etmeden tahtalı olanı seçti. Şok olmuştum yani neden bir insan güzel ve doğru olanı seçmez de görece daha düşük olanı seçer?
Sebep basit; müşteri hiç bir şey bilmiyor ama bildiği tek şey ortam, Müşterilerini biliyor rakiplerinizi biliyor kurumsalı biliyor doğal olarak UYGUN olanı seçiyor. Birde sanat tasarım işleri bir meyve satmak gibi keskin bir iş değil Bir manav meyveyi tezgaha koyar fiyatı yazar başka hiç bir şey yapmasına gerek kalmaz alan alır almayan almaz, kimse meyveleri eleştirmez bu niye küçük niye soluk vs demez alır tadını beğenmez e zaten bu durumda bir daha oradan alışveriş yapmaz ama bizim işte malesef iletişim çoook önemli hatla işin %50 kısmı iletişim. Doğru iletişim büyük önem arz ediyor. Sıradaki müşteriye geçmek bir seçenek ama egitmek dediğiniz şey de extra zor nasıl eğiteceksiniz ki ? Belki müşterinin eğitim seviyesi sizden düşük nasıl eğitirsin bu konuda

en doğrusu sınırları belirlemek bunu yaptım çünkü bu sebeple, bunu istediniz yapmadım çünkü bu negatif bir yönü vardı vs...
Ben mesela artık uğraşmaktan sıkıldım. Meyve satmayı bu işi yapmaya yeğlerim o noktadayım bakalım bir kaç yıl daha sürdürebilirsem yapacağım sonra daha basit, daha insanlarla az iletişimi olan ama para olarak da fena olmayan bir iş arayışına gireceğim