Dediğin gibi bazıları da öyle hocam elim dolu dolu olmasa ben yaparım. Yaptığın işte ne var gibi yaklaşıyor. Bazıları da gerçekten iyi niyetli ona gönülden destek sağlıyorum. Üslüpta gerçekten önemli işi gönderiyorsun daha taslak kısmında direk olmamış vs diyor. Ancak neresi olmamış? Neler yapılabilir diye sorduğum zaman cevap alamıyorum olmamış işte başka yap... Bu tarz konuşanlara direk iade geçiyorum. Bazısıda şu kısımları revize edebilir miyiz diyor. O müşteriyle gerçekten anlaşıp devam edebiliyorsun.
hocam söyleyeceklerim işte ve gerçek hayatta geçerlidir. birinin sizin bilgili ve yetenekli oldugunuz konuda bilgisi veya yeteneği olmayabilir. Ama bu konuya yaklasımı önemlidir. Mesela sizin 1 saatte yaptıgınız işe 'ya 2 dk lık iş xxxx tl olur mu'' gibi yaklasıyorsa acilen diyalogu kesmeniz lazım bu tip egitilmez. Diğer bir kişi olarak iyi niyetli bir kişiyse işleyişi öğrenmek ister açıklama yaptıgınızda rahatlamasını saglayabilirsiniz. ilgisiz ve bilgisiz kişiler hayatın hangi alanında olursa olsun sizin emeginizi veya sizi küçümsüyorsa veya yok saymaya calisiyorsa o kişiye edilecek 1 kelime dahi benim gözümde haramdır. çünkü bu tarz kişilere açıklama yaptıgınızda sizin iyi niyetinizide %99 anlamaz ve ona muhtaç oldugunuzu düşünüp üstünlük kurmaya çalışır. Boşa nefes tuketmeye gerek yok.