Selamlar,
Son zamanlarda gittiğim her yerde en az bir bağış standı görüyorum. Hatta o kadar sık karşılaşıyorum ki, biraz düşünmeye başladım ve bu konuyu bir de buradan sormak istedim.
Gerçekten neden bu kadar fazla? İnsan test yaptırmaz mı önce? Araştırdım, tedaviler çok yüksek meblağlara mal oluyormuş ama yine de kafamda bazı soru işaretleri oluştu.
Merak ettiğim konular şunlar:
- Toplanan para gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor mu? Denetleyen bir kurum var mı
- Diyelim ki çocuğun durumu kötüleşti ve hayatını kaybetti... O zaman toplanan paraya ne oluyor?
- Bu kadar kolay stand açılabiliyorsa, işin içinde suistimal de olabilir gibi geliyor insana. Gerçekten bu kadar kolay mı?
Bir de bireysel SMS atanlar var (yardım kuruluşlarından değil), nereden buluyorlar numaramızı belli değil. Yasal olmadığı kesin ama yine de durdurulamıyor sanki. Reklamları,sponsorlu reklam paylaşımlarını falan saymıyorum bile...
Halkımız bu tür konularda çok duyarlı, çok da yardımsever. Ama umarım bu güven kötüye kullanılmıyordur ve gerçekten ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşıyordur.