rufiqcavadov adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim aklımda da şöyle bir şey vardı hocam. File_23711.pdf mesela diyelim. Document No diye bir sütun oluşturup Google'da random number generator 10000 to 99999 gibi rastgele sayı ürettim diyelim o yazıyı belgenin arkasına bastırdım diyelim yani benzersiz sayının ismini de belgenin sonuna yapıştırdım mı tamamdır.
ya tabi nasıl kolayına geliyorsa onu yapmak lazım. bana kalırsa belgenin arkasına 1,2,3 diye kalemle yazı yazmak daha kolayıma geliyor. belgeyide bilgisayarıma 1,2,3,4 diye kaydettimmi benim açımdan hem pratik olur hem işleri kolaylaştırmış olur. sıradaki numarayıda masamdaki bir not kağıdı üzerinden takip ederdim. Atlama olmasın veya aynı numarayı vermeyeyim diye. çalışanlar numaraya müdahale etmesin veya evrak numralarının bir başkasının bilmesi sakınca oluşturuyorsa random numara için yine chatGPT ile binlerce numara üretip excel kaydedip sırasıyla evrağa yazabilirsin veya basabilirsin. illa yapıştırmalı birşey kullanmak gerekiyorsa uygun bir tanex etiket al. A4 olanlardan. word üzerinden numaraları oluştur. etiketlerin tamamına bas. bir köşede hazır olsun. gelen her evrağa direk yapıştır. hiç yazıcıyla uğraşma. sonra evrağı bilgisayar yapıştırıdığın numara ile kaydet. veya hem numara hem isim olarak kaydet . ama mutlaka numara olsun.