Genelde insanlar bu din konusuna takılır malesef. Peki din ile kastınız nedir? İnandığınız dini yaşayabiliyor musunuz? Dİn insanın işine gelince kullandığı bir araca dönüştü. İnsanlar genellikle yaptığı olumsuz ve kötü davranışlarıdan vicdanını temizlemek, kendini tatmin amacıyla dini kullanır oldu. Örnek vermek gerekirse sözde karıncayı bile incitmeyen Budistler 2016 yılında Myanmar'da 750binden fazla müslümanı ülkelerinden göç etmek zorunda bıraktı. Etnik (daha doğrusu dini) soykırımda 25 bin müslüman öldürüldü. Onbinler kadın tecavüze uğradı. Benzer şekilde sevgi ve barış dini islamı savunan İŞİD (ISIS) üyeleri toplu katliamlar ve tecavüzler yapıp hatta ele geçirdiklerini 2 türk askerini canlı canlı yakıp videoya çekmişlerdi. Ülkemizde yaygın din islamiyet. Etrafınıza bakıyorsunuz bir sürü hacı hoca veya tesettürlü bayan zina yapıyor. İslam dini adam öldürmeyin (Maide 32), hırsızlık yapmayın, rüşvet vermeyin, haksız kananç sağlamayın (Bakrar 188, Maiade 38) der ama zina konusunda "zinaya yaklaşmayın" yani aklınızdan dahi geçirmeyin der (İsra 32) . Lakin hükümet yanlısı yandaş ATV kanalında Esra Erol'un programına bakıyorsunuz. Sözde tesettürlü hatta çarşaflı olup dini bütün görünen kadınlar çatır çutur zina yapıyor. Tercihen de kendileri gibi dini bütün görünen namazında niyazında aziz ve mubarek görünümlü hatta esnafsa Cuma günleri dükkanına "Cumaya gittim gelecem" tabelesı olan tiplerle. Dİni rütüel olarak hadis, fıkıh diye kutsal kitaplarında bile bulunamayan uygulamaları dinin geri olarak yapabiliyorlar. Ama sözde inandıkları kutsal kitaplarında açık açık belirtmesine , "yaklaşmayın / aklınızdan geçirmeyin" demesine rağmen o ayeti sallayıp duruyorlar. Gerçi har cuma ayet sallayan tipler önce bakan sonra Prag büyükelçisi bile oldu bu ülkede. Haa bu arada bu Esra Erol realty show sözde mubarek ATV kanalında olduğu için islami yaşam koşullarına uygun aileler bile eleştirmek yerine çekirdek çitleyip ailecek izliyorlar. Bu program farklı bir kanalda olsa "din elden gidiyeaaaahh, türbanlı bacımıza iftira atiyeahhhlar" diyip kanalı taşlayacak bir grup var bu ülkede. Ayrıca lastik gibi her manaya çekilen "helalleşme" diye bir kavram var. O da çok güzel kullanılıyor. Örnek vermek gerekirse 2 ay kadar önce bulunduğun şehirde sözde Netsis bayisi şahıs benim 8 yıldır kullanılan ve şifreli (Encrypted) olan yapılarımı (procedure, function, view, netsis raporlar ) intihal etmiş (bu ülkede hırsıza hırsız, namussuza namussuz, o. çoçuğuna o. çocuğu demek suç o yüzden hırsızlık yerine arapça kökenli akademik kavram olan intihal i kullanıyorum). Herif bir de utanmadan benim adımı silip kendi firma adını yazarak pazarlıyor. Bu namus düşkünü malum anne çocuğunu aradığımda nezakten özür dilemek yerine "ben sabahları namaza başladım. hakkını helal et de bende kul hakkı kalmasın" diyor. Yani ben hasbelkadar helal etsem intihal ettiği konuda hem vicdan azabı duymayıp vicdani açııdan kendini tatmin etmiş olacak hem de sevaba girecek. Ohh ne güzel dünya. Milletin emeğini çal sonra pişmiş kelle gibi sırıtıp "helal ed, helel eddd" de.
Açıklamam baya uzun oldu ama bana sorarsanız kişinin sözde inandığı din değil, yaşam tarzı, ahlakı, davranış tarzı önemlidir. Zİna yapan hırsız,namussuz, fakat sözde müslüman görünümüyle namaza duran , hırsızlık yaparak pişmil kelle gibi sırıtıp helallik istayen nokta nokta anne çocuklarındansa; kimseye zararı olamayan, ticaretinde güvenilir olan, sözünde duran, namussuzluk, hırsızlık, zina yapmayan ama gerekirse puta tapan birileriyle ticaret yapmayı tercih ederim. Kişinin dini, inancı beni ilgilendirmez. Sözde inandığı din kisvesi altında her türlü ahlaksızlığı namussuzluğu yapanları değil. ahlaklı ve namuslu olması önemli bence. Yanlış anlaşılmasın inandığı dinin gereklerini yapan samimi dindarları tenzih ederim.
Kompozisyon yazmanıza gerek yoktu, dindar olması önemli olur mu gibi sormuş, her müslümanım diyen dindar mı? Yada her dindarım diyen gerçekten yaşayan mı? İslam sizin kavradığınızdan çok farklı. Gördüğünüzden ibaret değil, gördükleriniz kişilerin kendileri.