@akglslnt;
Öncelikle babanın mekanı cennet olsun , onun yokluğu ayrı ama sana abi nasihati dinler misin bilemem tabi,
Kimseyi dinleme kardeşim , sadece
gönlünü dinle.
Ben de evlendiğimde hiçbir şeyim yoktu. Senin en azından güzel bir işin var araban var .
Özür dilerim ama şimdiki insanlar bu konuda biraz nankör.
Unutma,
ayağını yorganına göre uzatırsan evlenebilirsin. ( Bunu not al )
En önemli kriter,
eşin.
Eşin gösterişi mi seviyor , seni mi? Affına sığınarak kendimden örnek vereceğim;
Ben evlendiğimde sadece bir buzdolabı ve çamaşır makinesi alabilmiştim.
Geri kalan her şeyi kredi kartı kullanmadığım için Evkur gibi bir yerden aldım
senetle. .
Düğün yapmadım, sadece belediyede nikah yaptık. Söz nişan birdi ve ev içindeydi.
Eşimle mutluyduk, çünkü ikimizin de durumu iyi değildi. Eşim işsizdi, ben de ufak bir yerde satış temsilcisiydim.
Evlilik öncesi alışverişimize büyüklerimizi hiç çağırmadık, çünkü onların da durumu iyi değildi.
Böylece 1-0 önde başladık, çünkü biz evliliği zorlaştırmadık çok mutluyduk , karışanımız yoktu , beklentimizde olmadı . Bütçemize ve ödeyebileceğimiz paraya göre borçlandık.
İnan bana haniçeyiz alışverişi diyorlar ya biz bunu eğlenceye döktük , mağaza mağaza dolaştık ,
Nikahtan gelen ufak tefek takılarla borçlarımızın çoğunu ödedik, çünkü lüx şeyle almamıştık. Paramaız yetmeyeni almadık güldük eğlendk.Sadece 2-3 aylık borcumuz kalmıştı.
Birde çevremde , akrabalar ile gidenler var , kızın tarafından erkek tarafından v.s , akrabalar ile gidenlerin %90ını somurtkan , damadın durumu yok yada kızın , yükleniyorlar bu olsun şu olsun sanki kendileri ödeyecek,
damat utanıyor kız utanıyor beğenmedikleri şeylere bile bazen mecbur tamam diyorlar v.s, sonra bir ton borç biz bunu yaşamadık , aksine dediğim gibi biz eğlenceye döktük . Sanki sıradan bir alışveriş gibi yani zaten öylede oldu

)
Beni şuan 12 yıl önceye götürtün duygulandım gerçekten .
Dahası
Evlenir evlenmez
"Allah evlenenlerin yardımcısı olur" sözü adeta gerçek oldu ve eşim ertesi hafta hiç beklenmedik yerden arkadaşı aracılığı ile iş buldu. Daha da rahatladık.
Ufak birimkilmer yaptık sebat ettik . Şimdi 8 yaşında bir çocuğumuz var, arabamız yok ama biraz birikim yaptık ilk planımız ev almaktı , ve 7-8 yılda ev aldık. Fiyatlar uçmadan önceki zamanlar işte ALLAH NASİP ETTİ., Daireler 300-400 bin lirayken almıştık. Evin birazını borçlanmıştık oda bitti çok şükür. Ben hep şükrediyorum SENDE şükret.
Demem o ki; para tabiki lazım ama tekrar ediyorum lüx mü yoksa yaşamak mı , yada lüx e kaçıp borçlanmak mı . Biz yaşamayı seçtik aza kanaat ettik .
Paramız varsa yedik yoksa yemedik Bu konuda çok ciddiyim .. Şimdikilere bakıyorum hep aynı örneği veririm ben , adamın cebinde 100 TL si var , çocuğu çikolata istiyor almaz , ama sigarasını alır .
Demem o ki
Eşin anlayışlı olsun yeter. Benim damatlığım merdiven altı bir mağazadandı, eşimin nişanlığı da öyleydi.
Hiçbir şaşalı ve gösterişli şey yapmadık, çünkü biz "desinler" diye evlenmedik. Şimdiki gençler her şey en güzel olsun, arabam, evim, param olsun, en güzel yerde düğün yapıp borcum olmasın istiyor.
Öyle bir dünya yok.
Ayağını yorganına göre uzat, eşin sana sarılsın, sen eşine. İnan bana
aynı eve girince sizin sizden başka kimseniz yok. Rabbim yardımcı oluyor yeter ki niyetin iyi olsun .
Mutluluklar dilerim ....