LyFalco adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah şifalar versin inşallah. Hiçbir şekilde moral bozmayın en önemlisi bu.

Ben bu tarz şeyleri chat gpt ye yorumlatıyorum ama kesinlikle bir tavsiye değildir doktorlara danışılmalı bunu tekrar belirtmek isterim.

🧠 Raporun Özet ve Yorumlaması (Basit Dil ile)[/H]
  1. Beyinde bazı küçük lezyonlar (hasar ya da değişiklikler)tespit edilmiş:
    • Sol parietal lob (hareket ve duyularla ilgili alan),
    • Sol temporal lob (hafıza ve işitmeyle ilgili),
    • Korpus kallosum (beyin yarımküreleri arası bağlantı),
    • Sağ beyincik (denge ve koordinasyon).
  2. Lezyonlardan biri yeni oluşmuş (önceki Mayıs 2025 MR’ına göre).
  3. Tümör şüphesi araştırılmışama:
    • Spektroskopi (beyin metabolitlerine bakılan teknik) ve
    • Perfüzyon (kanlanma değerlendirmesi)
  4. Sonuçlarına göre, bu lezyonlar tümör gibi davranmıyor. Yani şimdilik kötü huylu bir tümör düşünülmüyor.
  5. Tanıya daha yakın ihtimaller:
    • Multifazik ADEM (Akut Disseminan Ensefalomiyelit): Bağışıklık sistemi kaynaklı, ani gelişen bir sinir sistemi hastalığı.
    • Atipik demyelinizan süreç: Beyin sinirlerinin kılıflarında (miyelin) hasar olmasına yol açan bir hastalık grubu. Bu, MS (Multipl Skleroz) gibi hastalıklarla ilişkili olabilir ama kesin MS tanısı konmamış.
  6. Spinal (omurilik) MR da önerilmiş, çünkü bu tür hastalıklar genellikle omuriliği de etkileyebilir.
  7. Kanama, tümör ya da damar anormalliği yok gibi görünüyor.

📌 Ne Anlama Geliyor?

• Tümör değil, ama bağışıklık sistemi kaynaklı bir sinir sistemi hastalığı olabileceği düşünülüyor.
  • MS veya ADEM gibi demyelinizan hastalıklar şüpheleniliyor ama henüz net tanı yok.
  • Takip ve omurilik MR’ı ile daha ayrıntılı inceleme önerilmiş.

✅ Ne Yapmalısınız?

• Nöroloji uzmanına başvurun.
  • Spinal MR’ınızı da çektirin.
  • Gerekirse immünolojik testler, BOS (beyin omurilik sıvısı) analizi gibi ek incelemeler istenebilir.
çok teşekkür ederim aynısını prof dr bir hoca dedi adem mog olabilir diye ama ilacı yok dedi steroid ilaç verdiler hastanede sonra beni ilaçsız çaresiz taburcu ettiler özel drda gittim belirsiz bişey diyor herkes