Bir arkadaşın vasıtasıyla tanışıp evlenmenle aile vasıtasıyla tanışıp evlenmen arasında bir fark yok.
Kendi tanıştıklarınla nasıl şimdiye kadar anlaşamayop ayrıldıysan onunlada evlenmek zorunda değilsin.
Yani temelde görücü usulü ile arkadaş ortamı arasında bir fark yok.
Tabii burada seninde bahsettiğin şekilde bir görücü usulünden bahsediyoruz. Tanıştırılıp hayır diyebileceğin. Çok eskilerdeki gibi anababanın gidip isteyip aldığı, anca nikahta düğünde gördüğün bir usül değil. O zaten çağ dışılık değil, çağ bile değil.
Yani ben etrafımdaki bir kızı sana uygun bulup tanışın anlaşırsanız olur desem?
Veya ailenden biri aynısını dese?
Ne farkı varki..
görücüde niyet belli ve ciddi olduğu için süreç daha hızlı işliyor diye biliyorum hocam. Kendi adıma konusuyorum tanıştıktan belki 3 belki 6 ay sonra nişandır düğündür işleri olacak. Çevremde bu tarz hızlı şekilde aile kuran yok. 3 sene 5 sene sevgili kalıp sonrasında evleniyorlar genelde. Birbirlerini iyice tanıyorlar fakat o 3 sene içerisinde de yaşanabilecek herseyi tüketiyorlar.
Görücü usulüne sıcak bakmam bu yüzden ne yaşayacaksam evlenince aile kurunca beraber yaşamak. Fakat endişelendiren konu ise kısa süre zarfında birbirimizi yanlış tanıyıp yolları ayırmak