ridvanerol adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
honkong ve Filipinler’de bulundum nasipse sıra Tayland’da 😊
Kültür amaçlı gidiyorsanız: Bangkok ve Chiang Mai iki şahane şehir. Genelde Bangkok mutlaka gidilmesi gereken yerler arasında. Sathorn Square'e yakın bir yerde tutmanızı öneririm. 2 arka sokakta uygun yerler bulabilirsiniz. Sukhumvit tarafında kalırsanız, çok daha uygun olur ancak mutlaka Sky Train kullanın. Trafiği berbattır. Tapınakları, yüzen pazarları, gece pazarlarını mutlaka ziyaret edin. Eğer eşinizle falan gidiyorsanız, bütçe de varsa, The House on Sathorn yapabileceğiniz en iyi akşam yemeği seçimi olur. Bütçe yoksa Dean & Deluca da güzeldir. O da pahalıysa, sokak yemeği daima güzeldir! Ancak pirincin iyice piştiğinden emin olun. Bazen pişirmeden veriyorlar, sonra mide ağrıları yaşamayın. Tek gidiyorsanız, Subway'de dilediğiniz gibi sandviç yaptırabilirsiniz. 7/11 zaten sürekli erişiminiz olacak 24 saat açık market. Siam Square, Central World, MBK Center gibi yerlere zaten direkt Sky Train ile geçiş yaparsınız. Havalimanı - şehiriçi taksi fiyatlarına bakın. Taksiciler 2000 diyorsa, finalde 100 ödersiniz. Uygulama ile taksi çağırın.

Eğer Bangkok değilse hedef:
Pattaya ve Phuket zaten yerel dilin Türkçe olduğu bir yer. Orada bazı yerel gibi gözüken polisler Türk. Trollemesinler dikkat edin.
Benim favorim Railay Beach. Eğer yer bakmadıysanız, burası dünyaca ünlüdür.

Herhangi bir yerde yol bulamazsanız, ihtiyaç olursa ulaşabilirsiniz. Hala yerel çok tanıdığım var.
Birde rica ediyorum Komodo Ejderi ya da Monitor Lizard gördüğünüzde de ciddi bir mesafe bırakın. Monitor Lizard biraz daha zararsız gibi duruyor ama yakın olursanız kendini koruma amaçlı tepki gösterebilir.