Caty adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hepsinde yaşadım. Siz nereyi merak ediyorsanız, orayı sorun. Bazılarını mahalle mahalle, sokak sokak bilirim. İstanbulu bu kadar iyi bilmediğime eminim.

- En güzel yer arıyorsanız, Asya'nın incisi Singapur'dur. Mutlaka Sentosa'dan yelkenliyle açılıp, akşam yemeği yemelisiniz. Mürettebat başınızı döndürür.
- En eğlencelisi Tokyo, en özeli Osaka'dır. Kyoto'da sonbaharın en güzel görüntülerini sunar.
- Pekin ve Shenzhen muhteşemdir. Teknolojik anlamda Japonya'nın bile çok ilerisindeler.
- Bangkok en tatlı şehirlerden biridir. Müthiş derecede bağımlılık yapar. Tayland'ın genel ucuz kavramının dışındadır. Bangkok'ta yaşam, Railay Beach'de yaşam gibi değildir. Bangkok'ta en ünlü şey, otellerin en üst katlarından atlayarak intihar eden turistlerin varlığıdır. Çoğusu o muhteşem kadının uyandıklarında aslında bir adam olduğunu öğrenir.
- HCMC farklı bir kültüre sahiptir. Sayısız ada müthiş derecede baş döndürücü bir yapı sunar. Karşıdan karşıya geçerken panik yapmayın. Kimse size çarpmayacak. Aynı hızda yürüyün.
- Taipei anlık Çin izlenimi verse de, aslında Hong Kong ve Macao gibi oldukça farklıdır. İnsanlar benziyor, ancak kültürel yaşam anlamında çok ciddi farklar var. Genelde çok zekiler.
- Hong Kong zaten Singapur'un Mandarin versiyonu. Ancak, İngilizce bilen sayısı oldukça çok.
- Jakarta güneyin incilerinden. Herkes Bali'ye gider, aslında gitmeniz gereken bu ormanlar. Her gördüğünüz hayvandan korkmayın ama mesafenizi koruyun.
- Kuala Lumpur çok değişti. Johor Bahru normalde Singapur'a yürüyerek gidebildiğiniz için tercih edilen bir sınır şehirdi ve giderek büyüyordu. Ancak, Kuala Lumpur öylesine yatırımlar aldı ki, şahane bir şehir haline dönüştü. İngilizce konuşma oranı çok yüksek. Hatta çoğu native diyebiliriz. Çünkü İngiliz kolonisiydiler.
- Phnom Penh tarafı biraz daha az olsa da Sanloem adalarına falan giderseniz, gördüğünüz insanların çoğu Türk. Yerel dilin Türkçe olduğunu söylenilebilir.
- Sri Lanka denildiğinde herkes Colomboda takılıyor. Kandy dediğiniz yer koruma altında müthiş manzaralara sahip, Galle (Dutch fort), Nuwara Eliya (Küçük İngiltere) gayet güzel yerler.
- Filipinler, çok fazla duygusal kendinizi karıştırmadığınız sürece çok güzel. Manzara konusunda en iyilerden biridir. Sanki hiç el değmemiş doğa gibi hissedersiniz.
- Mandalay her ne kadar güzel gözükse de yağmur nedeniyle sular altında kalma ihtimaliniz daima var. Dikkatli olmalısınız. Ayrıca, Hkakabo Razi tarafına giderseniz, oksijen şoku geçirmeyin. 5800 metre sizi fena çarpar.
- Thimphu Avrupa'da olsaydı, adı İsviçre olurdu.
- New Delhi turistlerin çamur banyosu diye girdikleri yerin kanalizasyon akıntısı olduğunu öğrenmeleri ile meşhur. Hintler genel anlamda Türkleri sevmez.
- Islamabad muhtemelen size en çok kucak açacak yerlerden biridir. Hint kültürüne benzerlikleri çoktur.
- Kabul yolda yürürken bile temkinli olmanız gereken bir yerdir. Bir kadınsanız ve başınız açıksa, anında Taliban haberdar edilir. Türk olduğunuzu gördüklerinde de gitmenize izin verirler.
- Ulaanbaatar muhtemelen hepimizin geldiği, yerküredeki en farklı, en otantik şehirlerden biridir. Türklerin buradan geldiğine inanılır.
- Seoul mobbing konusunda Türkiye ile yarışan bir şehir, ancak müthiş derecede pahalı. İnsanlar çok içine kapanık. Ancak, onları bir konuşmaya aldığınızda açmak son derece kolay.
- Pyongyang sadece ana caddede yürüyebildiğiniz, havalimanında yalnız olduğunuz, uçakların tek tük insanları taşıdığı bir yer. İnsanlar sizinle konuşmuyorlar ve konuştuklarında cezalandırılacaklarına inanıyorlar. Kafalar hep aşağıda. Müthiş derecede kapatılmış ve törpülenmiş bir kültür. Nüfusun tamamının psikolojisi bozuk.
- Ashgabat benim için ikinci Kuzey Kore. Bir insan neye inanıyor olabilir ki tüm araçlar bembeyaz? Havalimanları boş. İnsanları çok baskılanmışlar.
- Samarkand ve Dushanbe her ne kadar bize yakın gibi dursada, Rusya'ya çok daha yakın iki şehir. Hayatları Türkiye'nin aşırı doğusunda yaşamak gibi.
- Bishkek ve Almaty, üstteki iki seçeneğe göre çok daha sempatik. Ancak 4'ü de Ashgabattan çok daha fazla iyidir.
- Bakü her ne kadar Türk dostu olsa da, Rus dostu olduğu konularda çok yakındır. Eğer Rusya ile aralarında 35 yıllık kavga olmasa, bizlere bu kadar yakın olurlarmıydı her fırsatta düşündüğüm bir konu. Şehir olarak çok büyük değil, ancak emekli yaşantısına uygun bir yer.
- Tiflis ve Batum, ikisi de yaşlı insan mekanı. Ancak, arkadaş ağınız varsa, müthiş zevk alırsınız. Rave partileri kovalamanız gerek.

Rusya ise bambaşka:
- Sakhalin ben ayı görmek istiyorum diyenler için
- Kamçatka ben deprem ve volkan görmek istiyorum diyenler için
- Uzak Doğunun Moskovası: Vladivostok
- Baykal Gölünün incisi Irkutsk
- Gizli İnşaat ve Uzay Projeleri yeri Amur
- 50 derece olmadan okulların tatil olmadığı yer Yakutsk, aynı zamanda yaz geldiğini ne zaman anlarsınız sorusuna -30 derece derler. Arabanız tüm kış boyunca çalışır ve durdururursanız yaza kadar çalıştıramazsınız.
- Sakha Cumhuriyeti, çok Türk gibiler. Ancak yaşadıklarını sadece kendileri biliyor. Öylesine izoleler ki, tahmin edemezsiniz. 1 mavi balina avlayıp, tüm bölge tüm kış boyunca o balinayı yerler. Hadi bir Fransız'a mavi balina avlatın.
- Novosibirsk ve Krasnoyarsk denildiğinde herkes çok doğuda sanar. Yukarıdakilerin hepsi aslında çok daha doğuda. Doğunun ticaret merkezi diyebilirim.
- Yekaterinburg ve Kazan, en tatlı Türk dolu şehirlerden. Özellikle Kazan'da bir müslüman Türkiye'de nasıl yaşıyor ise öyle yaşar. Kazan Moskova'nın kopyasıdır.
- Chelyabinsk denildiğinde aklınıza sadece sert bir yaşam gelsin. Burası Troll kelimesinin doğduğu yer. Buyrun
- Makhachkala, Grozny ve Vladikavkaz Türkleri severler. Türkçe de bilirler. Ya bunlar Türkler...
- Sochi ile Türkiye arasında sadece biraz yüzme mesafesi var! Rusya'nın Antalyası!
- Krasnodar ve Volgograd güneyin incilerinden. Ama savaş dönemlerinde ve kıtlık dönemlerinde Volgograd uzak durmanız gereken yerlerin başında yer alır. Nakliye sıkıntısından ötürü aç kalma ihtimaliniz çok yüksek.
- Voronezh sanırım biraz ters Ruslara denk geldim diyebilirim. Ama şehir çok güzel! Saratov'da insanlar da güzel!
- Vladimir çoğunun Moskova'ya düzenli çalışmaya geldiği yer.
- Kaluga mantar toplama merkezi müthiş ormanlıklar!
- Yaroslavl küçük müze gibi şehir! Rusya'da bu şekilde 1000'den fazla şehir var..
- Cherepovets milyar dolarlık yatırımların döndüğü gizli ve bilinmeyen şehirlerden bir diğeri.
- St Petersburg Rusya'nın en güzel şehri. Evet, Moskova ikinci sırada, eğer Kazan yüzünden 3. sırada değilse!
- Murmansk gitmeden önce düşünmeniz gereken, aşık olma potansiyelinizin en yüksek olduğu şehirlerden.. Kuzey Işıkları bir konu, 6 ay boyunca gece olmaması başka bir konu. Kelimenin tam anlamıyla birkaç saat karanlık görürseniz şanslısınız. Bembeyaz gökyüzü!

İran'den gerisi orta doğuya koydum. Var mı merak ettiğiniz bir yer? Bir insanın 10 yılda 60 sayfalık 3 pasaport bitirmesi böyle bir şey.
Elinize sağlık hocam çok güzel yazmışsınız 😊