Reis10 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dediklerin de haklı olabilirsin ama kendinle çelişiyorsun. İş kurmadan mi dua edeyim risk almayalım mı. Benim yaşadıklarımı hissedebiliyor musun. Tevekkül nedir atı sağlam ağaca bağlarsın sonra dua edersin. Biz de kendimizce atı bağlayıp dua ettik demek ki ağaç sağlam değilmiş. Günlerdir ek iş bakıyorum. Akşam 6 dan gece 1 e kadar 120 TL veririm diyor. Eşimin çocuğumun yüzüne bakacak halim yok. Elbet dua edeceğim. Konu benim intihar etmemden dua etmeye nasıl geldi onu da bilmiyorum. Cebimde son 100 tl ile evden çıkamıyorum. Çocuğum bişey isteyecek diye ödüm kopuyor. Psikolojimi anlayan vardır ben de hem ek iş bakıp hem dua ediyorum. Rabbim darda olan herkese yardımcı olsun.
Buna alıntı yaptığın gönderimde ve alttaki gönderimde herhangi bir çelişki görmedim. Ben senin gibi değilim hata yaptıysam hatamı kabul eder onu çözmek için çabalarım.
Konu intihar etmenden dua etmeye tam olarak ta bundan geldi. Duaların kabul olmuyor, sabahlara kadar namaz kılsan ellerini açıp semaya yalvarsan da durumun değişmeyeceğini biliyorsun. Beynin bunu biliyor, ama köleleşmiş zihinlerin dua et demeleri seni etkiliyor bu etkiden de kurtalamadığın için beynin kendini tamamen kapana sıkışmış gibi hissediyor en kolay yolu şalteri indirmek diye telkin ediyor.
Tekrar okudum yazdıklarımı çelişkili bir durum yok.
Benim annem dine kendini adadığı için beni de öyle yetiştirmeye çalıştı. Doğal olarak onun baskısı varken bende senin gibi Allah bana yeter, dua edeyim, 4444 kere şu arapça duayı okuyayım, yatarken şu dua güne başlarken bu dua, boş anında salavat, kışın mont içinde tespih çekerek arapça kelimeler, filanlarla karanlık bir dönemim geçti. Öyle bir karanlık ki hayatımın yarısı karanlık içinde, kalan hayatım da kalıcı hasar olarak sünnet yüzünden Allah'ın yarattığı gibi değil de arapların adetlerinin istediği gibi halde.
Eğer beyninde biraz mantık çalışıyorsa bu şeylerin hiçbir anlamının olmadığını kavrıyor. islam akıl dini değil nakil dinidir derler. Eğer mantığın çalışmaya başladıysa bir kitlenme yaşarsın. Ancak islamı tamamen birilerine yaranma, gösteriş riyakarlık için yaşıyorsan bu kitlenme olmaz. Zaten o durumda din bir amaç değil araçtır. Sen belli ki islamın herşeyini olmasa da bazı şeylerini benimsemişsin ancak çok daraldığın için büyük ve affedilemez olan günahı işlemeye yelteneceğim nerdeyse diye düşünüyorsun...

Neyse sadede geleyim. instagramda kredidoktoru diye bir sayfa var. orada takipe düşmüş kredilerin finans kuruluşlarına aktarıldıkları diye bir gönderi var tam hatırlamıyorum. O gönderi altında profil fotosunda arapçalar, kabede çekilmiş fotoğrafı olanların yorumlarına bak. Bankaya 1 milyon borcum vardı, banka borcumu finansçılara satınca artistlik yaptım ödemiyorum lan nasıl alırsanız alın gibisinden konuştum, sonra sünnet olan pazarlık yaparak 150bin liraya borcu kapattık filan diyorlar. Senin gibi borca batmış kişilere de bankaları dolandırma taktikleri filan yazıyorlar. Ordaki hacı abilere mesaj atarsan sana daha sağlam yol gösterirler. Hem maddi hem manevi...

TurkMet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah'a güven diyenler var, Allah yardımcın olsun diyenler var.
Allah bu işlere bakmıyor arkadaşlar.
Sen de akıllı olacaksın çalışacaksın borcunu ödeyeceksin. İcra gelirse gelsin boş evde kal, sokağa attılarsa memurum diyorsun lojmanda kal, o da mı yok ananda babanda kal.
Sen bu zorlukların olma ihtimalini bilerek girmedin mi bu işlere. Eee geldi işte o günler. Tam tersini umuyordun ama olmadı.
Zaten birkaç yıla devalüasyon olunca borcun doviz değilse eriyecek. Doviz borcu aldıysan da senelerce çalış öde.
Düşün bir kişi ev almak için 30 yıl çalışıyor, sonunda altı üstü barınma sorununu çözmüş oluyor.
Sana hayaller, dualar satanlara aldanma. Sana gerçekler lazım.
Sorunlar dualarla temennilerle çözülseydi filistin şu an bu halde olmazdı...