Bu topraklarda dua denen şey çok yanlış anlaşılıyor. Hiçbir şey yapmayıp dua ediyorlar. Ormanları yakıyorlar, maden ocağına çeviriyorlar sonra çıkıp yağmur duası ediyorlar.
Dua tembelliğe yol açar, akıl ve mantıktan uzaklaştırır.
Kumar oyna herşeyi kaybet sonra dua et Allahım sen beni bu borçtan kurtar filan.
Girişim yap büyük para kazanma hevesiyle gir, sonra iş tutmasın borca bat Allahım yardım et.
Bizde sinirliyken küfür edilir, üzgünken dua. O yüzden de bu coğrafya bu halde...
Dediklerin de haklı olabilirsin ama kendinle çelişiyorsun. İş kurmadan mi dua edeyim risk almayalım mı. Benim yaşadıklarımı hissedebiliyor musun. Tevekkül nedir atı sağlam ağaca bağlarsın sonra dua edersin. Biz de kendimizce atı bağlayıp dua ettik demek ki ağaç sağlam değilmiş. Günlerdir ek iş bakıyorum. Akşam 6 dan gece 1 e kadar 120 TL veririm diyor. Eşimin çocuğumun yüzüne bakacak halim yok. Elbet dua edeceğim. Konu benim intihar etmemden dua etmeye nasıl geldi onu da bilmiyorum. Cebimde son 100 tl ile evden çıkamıyorum. Çocuğum bişey isteyecek diye ödüm kopuyor. Psikolojimi anlayan vardır ben de hem ek iş bakıp hem dua ediyorum. Rabbim darda olan herkese yardımcı olsun.