Öncelikle herkese merhaba.
YouTube Shorts kanalımı açarak içerik paylaşmaya başladım. Daha önceden açtığım bir Gmail hesabıyla mevcut bir kanalı düzenleyip kullanmaya karar verdim.
Kanal açılış tarihi: 22 Şubat 2025
İlk içerik paylaşım tarihi: 14 Temmuz 2025
Başlarda sadece bir gün içerik giremediğim oldu, onun dışında her gün düzenli olarak video paylaşmaya devam ettim.
Kısaca kanalın gidişatını paylaşayım:
- Video → 724 izlenme
- Video → 35K
- Video → 67
- Video → 34
- Video → 3.2M (Bu önemli. İlk gün gösterimi azdı ama birkaç gün sonra hareketlenmeye başladı ve saatlik gösterim 40Kya kadar çıktı. Birkaç gün bu şekilde devam etti.)
- Video → 42K
- Video → 10K
- Video → 589
- Video → 2.6K
- Video → 868K (Bu da benzer şekilde yavaş yavaş hareketlendi. 3-4 gün boyunca saatlik gösterim 10-20K arasında gezdi.)
- Video → 1.6K
- Video → 1.5K
- Video → 31K
Buraya kadar her şey normaldi. Fakat bundan sonra işler tersine döndü: Kısıtlama politika ihlali vb durum söz konusu değil.
14.Video →
334
15.Video →
100
16.Video →
159
17.Video →
70
18.Video →
69
19.Video →
117
20.Video →
16
Ne olduysa bir anda gösterimler dip yaptı.
Son attığım videoların bir kısmı
%100 sadece abonelerden, diğerleri de
%80-90 oranında abonelerden izlenme aldı. Yani YouTube beni önermeyi bırakmış gibi görünüyor.
Sebebini tam olarak bilmiyorum. Belki
spam algısı devreye girdi, belki de başka bir şey oldu. Sonuç olarak 48 saatlik gösterimim
1M+ seviyesinden 7-8K seviyelerine düştü. Bu da haliyle moral bozucu oldu.
Ama pes etmeyeceğim. En az bir ay daha devam etmeyi düşünüyorum. Belki toparlanır. 2-3 günde bir sayfayı güncelleyerek gelişmeleri bildireceğim.
Aşağıya da gerekli görselleri ekliyorum.
04.09.2025 güncelleme
21.Video → 145 %100 abonelerden gelen izlenme(durum stabil devam ediyor)
07.09.2025 güncelleme
22. Videomda %100 abonelerden izlenme aldı.
Kanalı bir hafta dinlendirme kararı aldım.
Ayın 13 ünde içerik girişi yapmaya devam ederek güncelleme yapacağım konuyu.
15.09.2025 güncelleme
4-5 gün ara verdikten sonra tekrar içerik paylaşımına başladım. Ama gösterim gene sadece abonelere olarak devam etti. Daha sonra gösterilmeyen bütün içerikleri sildim. Birgün sonra tekar paylaşıma paylaşıma başladım. Ama düzenlen birşey olmadı. Bu kanalı saldım. Bu süreçte başka bir kanal açmıştım. 7 gündür ona içerik girişi yapıyorum o gayet güzel gidiyor.