İşyerindeki bir arkadaşın oğlu hiçbir suçu günahı yokken mağdur oldu 8 yıl hapis istemiyle yargılanıyor. Peki bu nasıl oldu.
Mağdur çocuk okuldan arkadaşıyla birlikte gezip dolaşırken, bir ara arkadaşı bilgisayar alacağım dayım bana para gönderecekti bankaya gidelimde bana bir hesap açalım diyor. Bankaya gidiyorlar çocuğun yaşı 18 yaşına basmasına 1 ay gibi bir süre kalmış hesap açılış işlemlerini yapamıyorlar. Bizim mağdur olan çocukta ben 18 yaşından gün aldım bana hesap açalım ben parayı çeker sana veririm diyor, iyi niyetinden sırf iyilik olsun diye. Hesap açılış işlemlerini yapıyorlar 3-4 saat sonra hesabına 15.000 TL civarında bir para geliyor. Ertesi gün çekiyor parayı ve arkadaşına veriyor. Buraya kadar hiçbir sorun yok.
1 yıl sonra terör örgütü üyesi olmaktan hakkında dava açılıyor. Korkudan ailesine söyleyemiyor, adliyeden aranıyor her seferinde tebligatı direk katipten alıyor ve 3-4 duruşma görülüyor kendini yeterince savunamıyor çoğu kez gitmiyor mahkemeye. Diğer yargılanan herkesin avukatı var ve maalesef onun avukatı yok. Ailesi olayı 1.5 yıl sonra öğreniyor avukat vs. tutuyor ama iş işten geçiyor. Şuanda esas parayı gönderenler neredeyse beraat etmek üzere ama bu mağdur çocuk hala suçsuz olduğunu kanıtlayabilmiş değil yargılama devam ediyor.
Çok basit bir olay olarak gözükebiliyor ama hepimiz birilerine para gönderiyor, birilerinden ödeme alıyoruz.