Zaman, hepimiz için sınırlı bir kaynak.
Ne geri alabiliyoruz ne de durdurabiliyoruz.
Bu yüzden birine zamanında dönüş yapmak, aslında o kişiye verdiğimiz değerin bir ifadesidir.
Mesajlara kasıtlı olarak geç dönen insanlar var.
Görmedim, yoğundum, unuttum bahanesiyle kendini aklamaya çalışanlar.
Günümüzde kimsenin 6-8 saat boyunca 1 dakikalık müsaitliği olmayan bir insan olduğunu düşünmüyorum.
Pek çok kişinin kendisini değerli hissetmek için mesajlara kasıtlı olarak dönüş yapmadığı bir gerçek.
İşin üzücü tarafı bu genelde değersiz insanlar tarafından yapılan bir şey.
Bir de iş dünyasında bu durum çok daha kritik.
Zamanında teslim edilmeyen işler, eksik verilen hizmetler, iletişim kopukluğu yaşayan hizmet sağlayıcılar
İş disiplini dediğimiz şey, sadece profesyonellik değil aynı zamanda bir saygı göstergesidir.
Zamanında dönüş yapmak, işini vaktinde bitirmek ve iletişimi açık tutmak
Bunlar basit gibi görünür ama hem güven inşa eder hem de ilişkileri sağlıklı tutar.
Bazen geç cevap vermek, bir işi savsaklamak ya da iletişimi koparmak karşı tarafı beklemeye mahkûm etmek demektir.
Bekletmek ise çoğu zaman görmezden gelmekle eş anlamlıdır.
Kimse görmezden gelinmek istemez.
Bu durum aynı zamanda müşteri açısından maddi kayıplara yol açabilir, iş planını değiştirmesini gerektirebilir.
Eğer bir hizmeti vaat ettiğiniz sürede teslim edemeyeceğinizi düşünüyorsanız müşteriyi kazanmak için süreyi kısaltmayın.
Dürüst olun veya hizmeti vermeyin.
Çoğu hizmetimizdeki teslim sürelerimizi realistik tutmaya özen gösteriyoruz.
Bu süreleri bazen uzun bulan müşterilerimiz oluyor. Her zaman elimizden gelen en kısa sürede teslim etmeye çalışıyoruz fakat itiraza dönüşümüz şu şekilde oluyor:
"En geç teslim süremiz budur. Daha kısa sürede teslim etmek için çalışıyor olacağız. Daha kısa bir süre vaat edip geciktirmektense net bir zaman vermeyi tercih ediyoruz."
Aynı tutumu bütün forum üyeleri, hizmet verenler uygular zamanla umarım.
Uygulamazlarsa zaten zaman içerisinde geride kalacaklar.
Ayrıca konu başında belirttiğim üzere çevrenizden, arkadaşlarınızdan, flörtünüzden size kasıtlı olarak geç cevap veren birisi varsa ilişkinizi tekrar gözden geçirmeniz sizin için sağlıklı olabilir.
Yorumlarınızı bekliyorum. İyi forumlar.