mchtyldrm0 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kadın ev sahibi , bilsem oturmazdım , dün konuştu. Yok annem babam emekli onlar bu parayla geçiniyor , bizim binada 32 bin olması beni ilgilendirmez , orayı çok büyük emeklerle aldık kredisi devam ediyor vs diyerek konuştu . Kredisinide bu arada 13 bin tl ödüyor. Peki biz sözleşmeyi 10 agustosta yaptık ama ben temmuz enflasyon oranını baz almayacak mıyım çünkü agustos 1 de kirayı gönderecektim
Bende ev sahibiyim korumak gibi olmasın ama burada 2 kiranız kira gelir vergisine gidiyor, 1 kira emlak vergisine, hadi diyelim dask var 3-4 bin ona gidiyor. Burada evde bir sorun olsa (kombi, su kaçağı vs) bunun masrafları ev sahibine biniyor. Kiracım 2 ay önce çıktı ev harabeye dönmüş nasıl becermişse klozeti bile kırmış, tuvalet banyo kapıları boydan boya yıkamış hepsi kabarmış değişti, duvarlar heryer çivi ve vida ile delinmiş boyacı alçı ve boya yaptı, mutfak dolap kapaklarını komple değişmek zorunda kaldım artık nasıl yaptıysa bütün kapaklar hem renk atmış hem kabarmış, yaptığım masraf onun 2-3 senelik kirasından fazla oldu.