Caty adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gitmene üzüldüm desem yeridir. Bazı eklemeler yapayım:

Daire fiyatları çok değişken. Yani, 10-15 milyona da bulursunuz, 200 milyona da. Büyüklük aynı olur. Farkı bina ve muhit ile ilişkilidir. Ancak, bunu yapana kadar, Moskova'nın eteklerinde 3 katlı triplex villayı arsası ile alıp bahçeli bir kraliyet evi de yapabilirsiniz, buna da taş çatlasın toprağı dahil 20 milyon ruble verirsiniz. Ancak, muhit çok yakın olursa, rakamda buna göre artar. Araç ve benzin ucuz olduğu için, çok yakın olmasına da ihtiyaç duymuyorsunuz zaten.

Daire dediğiniz çok göreceli. 40k'ya da bulabilirsiniz. 150k'ya da. Yine yer muhit meselesi. Aylık 10k gider de binaya göre değişiyor. Bazıları 5k öder, bazıları 25k öder. Neleri kapsadığı önemli, ayrıca yapı ve tadilat meselesi de var. Örneğin: 8k ödediğim bir daire, Taganskaya'da: Elektrik, su, gaz, internet (1 gbps up/down fiber), asansör tadilatı, bina tadilatı, elektrik ya da her türlü bina içi tadilat sorunları dahil. Yani, asansör parası, asansör tamir parası, bina içi elektrik tamir parası vb hiçbir şey yok. Temizliği dahil içinde. Çöplerde toplanır. Zaten otomatik sistem var, kapı önünden bırakıyorsun, bina altında bir alana otomatik gidiyor, oradan işçiler alıp temizliyor. Kısaca, o 8k bazı binalarda 25k olabiliyor. Bu binalarda da silahlı güvenlik, kapalı site alanı, özel havuz gibi detaylar var. İşin en güzel yanı ise, 365 gün boyunca gazın da sıcak suyun da sürekli çalışır. Sıcaklık belli derecenin üzerine çıktığında şehir/bölge genelinde kapatılır ve açılır. Örneğin: -X derece hava 4 gün peşpeşe gelirse, otomatik ısınma sistemi çalışır gibi düşün. 4 gün geçmesi gerekmiyor, tahminlerde gözükmesi yeterli. Sıcak suyu da yılda 1 defa bölge bölge 1 hafta civarında kesip sistemin bakımını yapıyorlar. Çok nadirde olsa 2-3 yılda bir elektrik ya da benzer konuda teknik destek için aradığım oldu. Bildiğin askeri kamuflajlı adamlar gönderiyorlar. İzlemesi bile keyifli.

Bazı bölgelerde o scooterı ağaçla birlikte götürürler. Bu kısma cidden çok güldüm. Muhitine göre bu tarz şeyler olur. Ama zaten bunu hissedersin. En basitinden, bir yerde Kia bir araba var, hemen yanında Toyota var. Hangisini çalarsın? Hırsızlar da bu kafadalar. Ancak, gidip çok pahalı diye Maybach e de yönelmezler. Çünkü onu zaten satarken yakalanırsın. Bazı bölgelerde garaj dışında araba bırakırsan, sabahına aracını bulamazsın. Ancak, bu bölgeler Moskova'da değil, dışarıda kalıyor. İnsanlar belli yaşam alanları yapıyorlar ve bu tamamen dağ evi yaşamı gibi bir şey. Malesef ki bu hırsızlık olaylarının %99'u Tacik ya da Özbekler.

Başka bir üyenin de belirttiği gibi, Rusya maaşlı çalışan yeri değildir. Ancak, taksi şoförü bile 150k ve üzeri kazanır. 3 yıl geçmişi olan bir inşaat mühendisi ya da yazılım mühendisi rahatlıkla 300-450k arası maaş hedefleyebilir. Ancak, Rusya'da ticaret yapılır, maaşlı çalışılmaz. Bu dönemde de en güzel yapılabilecek şey, olmayan markaların yerini doldurmaktır. Daha yeni Trump nükleer denizaltı gönderdi. Bu yaptırımlar uzun süre düzelmeyeceğe benziyor. Haliyle, daha çok yatırım şansı demek oluyor bu. Eğer imkanın varsa, burada ticaret yap ve güvenebileceğin bir Rus ile satışını sağla.

Ozon mantıklı insan yeridir, Wildberries paranın nereden geldiğini bilmeyen kadın yeridir, Yandex her şeyin ucuzunu arayanlarin yeridir, Avito ucuz değil bedava olsun diyenlerin yeridir, Rutracker ise bedavanın yeridir))

Rus kadınları kısmı çok uzun ve derin bir konu. İnsanların Antalya'da ya da İstanbulda tanıdığı 3-5 turist ile Rus kadınının uzaktan yakından ilişkisi yok. Ayrıca, ne Ukrayna kadınıına benzer, ne de Belarus kadınına. Bu insanlar birbirlerinden ciddi şekilde farklıdır. Boşver ülke farklılığını, Rusya içerisinde iki farklı cumhuriyet ya da bölgedeki kadınlar bile birbirlerinden ciddi şekilde farklıdır. En basitinden Chelyabinsk kadını ile Moskova kadınını yanyana koyun. İkisinin cerrahi müdahale ile bile aynı olma şansı yoktur.

Ben senin yerinde olsam, Rusya'ya veda etmezdim. Ancak, ciddi anlamda büyük riskler almaya yetecek bir cesaretlenme ve motivasyon yoluna giderdim. Risk almadan fakir zengin, zengin fakir olamaz. Bir şeyleri istiyorsan, risk alacaksın ve kendini istediğin sonuca götürmesi için tüm şartları zorlayacaksın. Sonrası zaten otomatik gelir.
Abi selamlar nasılsın ? Rusya sayfasını kapatmıyorum abi hatun vurur valla (:
maldivlerde bir iş aldım , oraya gidicem 1,5 - 2 ay kadar sürecek. o yüzden gidiyorum. Rusça problemi de tuzu biberi oldu aslında, sen daha iyi biliyorsun vakit kaybı = Para kaybı . Pek gidesim yoktu ama bu sefer böyle olsun. inşallah yılbaşına doğru geleceğim yine. Bir ayağımız burada mecburen. İnşallah gerekli motivasyonu yakalayacağım abi.