Hiç üni ile falan uğraşma. Bi şekilde yurtdışına kaykıl. Bi dahada dönme. Bizede dua edersin 😀
hocam en büyük isteğimdi yurtdışı geçen yıl para bile biriktirdim gitmek için ama ailevi sorunlar oldu abim kötü bi hastalığa yakalandı o günden sonra vazgeçtim annem babamın da yaşları biraz büyük yurtdışında 2 gün haber alamasalar kahrolurlar
Tek tavsiyem tercihini kız arkadaşına göre değiştirme gerisini çözersin
Haklısınız hocam kendi hedefime istediğim şehre göre tercih yapacağım
en kısa sürede okulu bıtır ıs hayatına atıl kral
Hedefim o yönde, o sebeple 2 yıllık önü açık bi şey yazacağım.
Kendine dogru soruyu sorarsan kendinde cevabi kolayca verebilirsin . Gencliginden giden 1.5 - 2 yil mi yoksa geleceginden giden bir ömür mü mühim ?
Haklısınız hocam gençlikten giden 2 yıl beni 1 ömür çileden kurtarır.
Hele ki 2 yıl okuyacağın birşeyde asla mesafeyi gözetme. Sevdiklerinden keyfin için uzak olmayacaksın ve seni gerçekten sevip sevmediklerini anlaman için iyi bir fırsatın olacak. Bu konuları gözetmeksizin bölümünü seçmelisin.
Biraz düşündüm de doğru hocam yakından herkes sever önemli olan uzaktayken sevmek sevebilmek
Herhangi 2 yıllık bir okul oku r10 da takıldığına göre web tasarım vs olabilir kafana göre sonra KPSS gir 70 üstü al bir iki tane sertifika al devlet kurumlarına başvur illaki biyere girersin direk devlet memuru olarak gerisi emeklilik. 4 yıl üniversite okuyup işsiz kalmak var hep önlisans dan alıyor devlet kurumları. Lisans ve lisede alıyor ama çoğunluk önlisans.
Dün araştırdım dediğiniz gibi hocam en çok alımı önlisanstan yapıyorlar sağlık alanından ilerlemeyi düşünüyorum.
1. Sağlık bölümü dışındakilerle zaman kaybetmeni önermem eğer hayalindeki bölüm falan değilse.
2. Kız arkadaşa göre bölüm seçilmez.
1.haklısınız en mantıklı seçenek sağlık
2.yine haklısınız yakından herkes sever önemli olan uzaktan sevmek/sevebilmek
Şöyle bir hikaye anlatayım hacım.Sene 2018 o zamanlar Kahve Dünyasında baristayım üni tercihlerinde şehirden uzaklaşmak için düzce elek-elekt müh yazdım tuttu ve gittim 6 ay kaldım pandemi de döndüm.O süreçte kendim için bir şey yapma ihtyiacı duydum bir ajans abimin yanına 1 yıl ücretsiz takıldım ve okula devam ettim o 1 yıl sonrasında kendi ajansımı kurup şu an bir video prodüksiyon firması ile ortak olarak bayraktarın işlerini çekip kurguluyorum ve satıyorum.Daha nicelerii.... Ben bunun okulunu okumadım ama en ala profesörden öte sinematografi bilgisine sahibim.ve mutluyum aynı zamanda mühendisim.Uzaktan bitirdim okumadım.Elektriğe dair hiçbişi bilmiyorum.Kendimi burada mesleki olarak geliştirdm ve tanınan,talep edilen birisi haline geldim.Mutluyum daha ötesi yok.Kendine alan bul,okuyacağın bölüm seni yansıtmayabilir.Belki cafe açıp daha farklı noktaya bile gidebilirsin.Bu yaşında ana odağın para değil gelişime yönel.Kız arkadaşın muhtemelen seni terk edecek.Çok sahit oldıum ve aynısını yaşadım.Ondan sonraki süreçte evleneceğin insanla karşılaşacaksın.1 Ay sonra evleniyorum,o da denendi
Öncelikle mutluluklar diliyorum hocam sonrasında da haklısınız önemli olan bi alanda gelişmek bir yandan da aklımda bi iş yeri açma fikri var 2 yıllık sağlık bölümü okurken bi yandan da bir iş üzerine gelişme planlıyorum aklımda aslında iyi bi optik dükkanı açma fikri var hem sağlıktan çift anadal yapıp optisyenlik belgesi alıp yapabilirim hem kendimize ait kirada olan dükkan var onu değerlendiririm diye düşünüyorum.