Birincisi ben kendi mantığıma göre konuşmuyorum. Her ülkenin bir anayasası olduğu gibi dinin de kuralları vardır.
İkincisi Ebu Cehile kötü bir insan olduğu için düşmanlık yapmak var, arap olduğu için düşmanlık yapmak var. Kötülüğünden dolayı düşman iseniz iyi bir şey yapıyorsunuz. Arap olduğu için düşmanlık yapıyorsanız sıkıntı var demektir.
Hocam mantığınızla konuşmuyorsanız büyük ihtimalle bir insanın sözlerini kopyalayıp yapıştırıyorsunuz. Çünkü sizin söylediğiniz cümleleri ben çocukken duyardım. (yaş 34) Muhammet ismi olan fanatik fenerli bir arkadaş her derbi maçında benimle dalga geçiyordu ve ben adama küfür etsem, "acaba peygamber efendimize de küfür ediyormuyum" diye küfür etmezdim ama arkadaş her dediğini söylerdi

Şimdi karşıdaki kişi isminin gücünü kullanıp bana niye zorbalık yapıyor. Bunu açıklayabilir misiniz ?
Ayrıca Dinden çıkmakla ilgili bu kadar rahat konuşan insanları anlamıyorum. Haşa o kadar günah ve haram var ama toplumda bunları yapan milyonlarca müslüman var. O zaman bende mantığımı bir kenara bırakıp hiçbirinin müslüman olduğunu düşünmüyorum diyebilirim ? Bunu desem Allah katında bana sevap mı yazılacak "Aferim sana tüm Türkiye'yi dinsiz yaptın" mı diyecekler yani
Benim için önemli olan kavram Türklük kavramıdır. Bir insan Müslüman olmasa da benimle aynı soydaşı paylaşıyor, vatanına ve milletine hizmet ediyorsa bu benim için yeterlidir. Diğer Milletlerle aynı dini paylaşıyorum diye onlardan zarar görüp "din kardeşim" diyecek birisi değilim. (bu türkler için de geçerlidir)