Ram yüksek olsun yeter. M3 pro var bende 18 gb ram. Web tarayıcı + vs code + simulator açtığında 13 gb üstüne çıkıyor sistem boştayken bile 6 gb ram yiyor. Android studio ile kullanacağın için orada da bir android sanal cihaz çalışacak. Anlık ikisi de açık kalsın gafleti ile cihaz anlık kitlenebiliyor. Her ne kadar bellek sıkıştırılsa da anlık teklemelerle karşılaşılabiliyor.
O nedenle benim gibi iki farklı projede çalışayım 2 simulatör ile test edeyim şeklinde ihtiyacınız ortaya çıkarsa ram çok önemli oluyor.
Sabırlıyım zamanın önemi yok çok para harcamaya gerek yok diyen olursa da. Daha 2 sene önce flutter 3 yeni geldiğinde i5, 8 gb air 2015 cihazla ürün derleyip sisteme atıyordum sonra flutter sürümleri eski cihazları zorlamaya başladı derleme süresi 5-10 dakikalara çıktı. Cihazı değiştirip ilk m1 ile denedim süresiyi 1 dakikalara indirmişti. M3 pro ile bu saniyelere düşmüş durumda.
2020 i5 de olur, m1 pro da olur.
Düz kullanıcıyım tek editör açarım tek simülatörde işimi görürüm diyenler için yukarıdaki arkadaşlara katılıyorum, işlemci olarak en yeni aile m4 16 gb ram normal bir derleme işlemleri için yeter de artar bile. En azından çok hızlı derleme imkanı verir. Ram artırabilirseniz 26 gb zaten sizi uçurur.
Kodlama yaparken insanın kafası rahat etmeli bir sürü problemin yanında cihazla kavga etmemeli derim.