apollondigital adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kiralama yapmak istiyorsan 1 yıllık toplu ödeme yapman gerekiyor, Turist vizesi ile şuan 30 gün ücretsiz gelip yaşayabilirsin. Bu vize ile giriş yaparsan uzatma yapman mümkün değil. 30 günlük veya 60 günlük vize alıp 1 ay uzatabilirsin ekstra olarak. Temelli kalmak istiyorsan bir iş kurabilir, yatırımcı vizesi ile yaşayabilirsin. Sürekli başka ülkelere kısa süreli gidip gelirsen bir süre sonra ülkeye almayabilirler seni kapıda çevirebilirler bunu yaşayanlar var. Geçim şartları senin beklediğin standartlara göre çok değişir. Hangi bölgede nasıl bir hayat yaşamak istiyorsun ? Ben kalıcı olarak yaşamaıyorum ancak asyadaki tüm ülkelerde minimum 1 ay gezerek yaşıyorum. Herşeyden önce buraya gelip önce bölgeleri görüp, kültürü görüp araştırıp fiyatları görerek sana uygun olup olmadığına kendin karar vermelisin bence. Ayrıca aklına takılan şeyler olursa dediğim gibi yazabilirsin.
Bende ilk önce turist olarak gelip görmek istiyorum.Bu fikir daha çok taze ama yakın gelecekte gerçekleştirmeyi düşünüyorum.İlk önce yurtdışına çıkma tecrübesini yaşamalıyım.Turist vizesi çok kısaymış.Muhtemelen evlilikle vize işleri vs daha kolay olur diye tahmin ediyorum.Bu planı gerçekleştirmeye yakın size sorularım olabilir.Yanıtlar için teşekkür ediyorum...