Bomboş bir konu açmışsın. Bilen bilir, google yorumlarının %50'si yayınlanmaz. Gerçek kullanıcıyı tanıyamayacak kadar aptal bir sistemi var. Burada insanlar bir taraflarını yırtsa da, maalesef çözüm yok. İnsanlar bu yüzden yorum satın alıyor. SEO için. Sıralama için. Elektrikci yazınca ilk 10'da çıkabilmek için.
Senin mantığında web one page SEO hizmetleride yasaklanmalı. Dolandırıcılar bassın parayı çıksın en üstte. Son kullanıcı yine mağdur olur.
Takipçi sistemleride yasaklanmalı. Instagramda satış yapan binlerce *********** var.
Kod satışıda yasaklanmalı, firmaların hepsi zarara uğruyor. Kampanya dışında kullandığınız kodların çoğu çalıntı.
Bu liste böyle devam eder gider, biraz forumu gez anlarsın.
Çözüm yok mu? Var.
Bu işi yapan arkadaşların etik çerçevesinde iş yapmasının imkanı var.
Örnek; Zaten 4.5.5 civarı bir değerlendirme oranı vardır, adam çok iyi iş yapıyordur. Sadece yorumlar yayınlanmadığı için ve sıralama kaybettiği için yorum satın alıyordur. Bu adama iş yapmayacak mısın? Yapacaksın tabi.
Sen kalkıp 1.0 derecelendirmesi olan işletmeye yorum yapıyorsan, o senin vicdanına kalmıştır. Yıllarca bu sektörde çalıştım, hala hizmet veriyorum. Biride çıkıp desin ki rezil derecelendirmesi olan yerlere yorum yaptırdım. Buda kanıtı.. Ben buradayım.
Kafanıza göre sektör kapatıp açmaya çalışmakla bu iş olmaz, herkes işini düzgün yaptığı sürece bu forumda bu işlerin tamamı devam edecek. Merak etmeyin.